Имат ли мокри сънища момичетата? (видео)

https://www.surveymonkey.com/r/Lovegu…
Ако Loveguide ви помага и нашите видеа са ви полезни, имаме молба към вас – в описанието под видеото има линк с кратка анкета, която може да попълните, за да ни помогнете да правим още по-добри и смислени неща за вас е. Ще ви отнеме по-малко от 5 минути и е абсолютно анонимна. Мерси, супер сте!!

Обикновено, когато чуем за „мокри сънища“ по-често се сещаме за момчетата и доста рядко за момичетата. А всъщност момичетата имат ли мокри сънища?

Да, както и момчетата, така и момичетата имат мокри сънища. За разлика от момчетата, на които видимо им личи възбудата, при момичетата тази възбуда няма външни прояви. Но жената също може посред нощ в съня си да изпита оргазъм

Защо жените имат мокри сънища?

Ами поради същата причина както и при момчетата. Отново е свързано с фазите на съня. При определена фаза от нашият сън има увеличен приток на кръв към гениталиите ни, толкова колкото при мастурбация или когато сте много възбудени, например. Което понякога, не винаги, може да доведе до оргазъм. Много често, мокрите сънища са свързани и с еротични сънища, които понякога са толкова силни, че мозъкът стимулира мускулите на гениталиите, все едно е истина.

При момичетата също влияе фазата от менструалния цикъл, в която се намират. Когато са в овулация, жените имат по-голямо сексуално желание като цяло, което може да се отрази и в сънищата им.

Пубертет

Момичетата могат да забележат първия си мокър сън през пубертета – когато телата стават полово зрели. Това е нормално, но може и да е леко стресиращо, защото тогава настъпват много промени и сме объркани от случващото се.

Трябва да знаем, че в мокрите сънища няма нищо срамно и нередно. Не сме направили нищо лошо ако ни се е случило. Единствено може да знаете, че ако се събудите възбудени и долу сте влажни, най-вероятно сте имали мокър сън и е хубаво да си вземете един душ, в името на добрата добра хигиена.

Колко често се случва?

Ами няма някакво число, което може да ви кажем. При всеки е различно. Може да е веднъж в годината, може да е повече. Може и никога да не ни се случи. Първият ни мокър съм може да се случи в пубертета, може и да ни сполети като сме чак на 25. В общи линии няма някакво правило кога трябва да е и изобщо трябва ли въобще. Нито пък колко често. Някои жени дори може да не разберат, че са имали мокър сън, ако не се събудят, тъй като при момичетата няма толкова видни доказателства.

Митове

Това важи както за момичетата, така и за момчетата. Мокрите сънища са нещо, което не може да контролираме. Все пак става по време на сън, всъщност в една от най-дълбоките фази на съня. Това е съвсем нормално, особено за тийнейджърите, които преминават през много промени по време на пубертет. Това, че имаш мокри сънища нито означава, че нещо не ти е наред, нито означава, че си извратен, нито пък е показателно за сексуалните ти наклонности. Няма от какво да се срамувате. Това са просто реакции на вашите тела вследствие на вашето порастване.

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg