Как приемаме раздялата?

Как приемаме раздялата?

Нека обърнем внимание на това как приемаме самата раздяла.

Блокираме хубавите спомени

Един сценарий е да блокираме хубавите спомени за даден човек и започваме едва ли не да го „мразим.“ Обаче, ако се фокусираме върху дадения човек, било то и негативно, това по никакъв начин не помага. Ти продължаваш да мислиш за него или нея и не си позволяваш да продължиш напред.

Взаимно съгласие

Друг вариант, който се среща, но мноооого рядко, е когато решението за раздяла идва от двете страни и продължавате по пътищата си без много горчилка в устата. Тогава – супер.

Връхлитат ни лоши мисли

Но какво става, когато се вглъбим в себе си и едни лоши мисли започнат да ни връхлитат. Мисли за това, че не сме достатъчни, че никога никой няма да е способен да ни обича. Това са крайности, но са доста често срещани, особено при момичетата. Срещнали сме някой, който е преобърнал света ни, животът е станал много по-хубав откакто сме заедно, но в един прекрасен момент той решава да си тръгне.

Ако и момчето не е било сериозно към нас, рядко ни е правил комплименти, рядко сме оставали насаме – по-често сме били с неговите приятели. В общи линии, връзка, в която той по-скоро си е запълвал свободното време. Но пък ние сме много влюбени и несъзнателно игнорираме всички тези червени лампички, които светват. Вместо да обърнем внимание на това, ние по-скоро сме мислили как да му привлечем вниманието, как да сме му по-интересни, как да го накараме да ни иска. В крайна сметка, всички тези усилия да задържим този човек, да остане с нас се оказват напразни и въпреки всичко той сие е тръгнал. Тогава ние си казваме „не съм достойна за любов.“

Това е било нездравословна връзка. Да, връзките не са лесно нещо, но въпреки проблемите, които може да имате, една връзка преди всичко трябва да ви кара да се чувствате добре. Човека до вас трябва да ви желае, такъв какъвто сте си и дори да вади позитивни неща от вас, които не сте си мислили, че притежавате.

Нездравословна връзка

Ако се чувствате недостатъчен в една връзка, то този човек не е за вас. И не търсете вината в себе си!!! И колкото по-рано си го признаете и проумеете, толкова по-добре за вас самите. Колкото и да си мислите, че той или тя е единственият, че този човек е създаден за вас и т.н., вярвайте ни, ако чувствате, че трябва да се борите за мила дума и добро държание от дадения човек, то той или тя, ами, просто няма място във вашия живот. И по- добре за вас, че тази връзка е приключила.

Защо ме заряза?

Каквото и да ви говорим – чувствата са си чувства. Да ви кажем, че е за по-добро, докато това по- добро не ви се случи, никога няма да ни повярвате. Но въпреки всичко ви съветваме, ако имате такива деструктивни мисли по време на връзка и след нея, споделяйте на някой близък човек. Не дръжте всички тези тревоги за себе си. В един хубав момент, все някой ще ви докаже, че грешите и че заслужавате любов, най-вече заслужавате любов, която сами на себе си да давате.

Active-citizens-fund

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg