Какво да говоря по време на секс? Асексуален? Оргазъм? (видео)

https://www.surveymonkey.com/r/Lovegu…
Ако Loveguide ви помага и нашите видеа са ви полезни, имаме молба към вас – в описанието под видеото има линк с кратка анкета, която може да попълните, за да ни помогнете да правим още по-добри и смислени неща за вас е. Ще ви отнеме по-малко от 5 минути и е абсолютно анонимна. Мерси, супер сте!!

Радо отговаря на вашите въпроси – какво да говоря по време на секс, асексуален, оргазъм и други интересни теми.

Какво да правим ако момичетата не искаме да духаме?
Нищо не правите, или по-точно не правите нищо, което не искате. Да, на повечето момчета оралната любов им харесва, но не всички момичета искат да я правят. Просто казвате, че не ви е приятно и момчетата не би трябвало да ви карат насила.

Какво да говорим на мъжа по време на секс?
Каквото ви идва отвътре, ако изобщо ви идва отвътре да говорите по време на секс. Ако не ви се говори, не говорете. Но може и да попитате самото момче или мъж на него какво би му харесало да му говорите. Няма правило, нито пък е задължително да има приказки по време на секс.

Когато едно момиче свършва това оргазъм ли се води?
Да, оргазъм се води. Свършването или оргазмът се отнасят и за двата пола абсолютно еднакво. Имаме видео за разликата между мъжкия и женския оргазъм, но и двете са си кулминация в секса напълно равнопоставени.

Трябва ли да се ходи на гинеколог когато правим секс за първи път ?
Момичетата трябва да започнат да ходят на гинеколог след като започнат да водят полов живот. Това не означава, че веднага след първия път трябва спешно да отидете на лекар, ако няма нещо, което да се е случило и да ви притеснява. Особено ако сте ползвали презерватив, нямате оплаквания и
всичко ви се струва окей. Но е добре щом почнете да правите секс да започнете и да се преглеждате редовно при гинеколог веднъж в годината. И много важно – като отидете на лекар не се опитвайте да криете нещо, а точно обратното – кажете му всичко, за да ви направят най-адекватния преглед и консултация.

Възможно ли е да се влюбиш, ако си асексулен?
Да, възможно е. Асексуалността е свързана с това дали човек изпитва физическо влечение към другите, т.е дали иска и има нужда да прави секс или не. Някои хора не могат да живеят без секс и правят секс почти всеки ден, други няколко пъти в месеца, трети още по-рядко. Асексуалните хора изобщо не изпитват нужда да правят секс и нямат желание да имат физическа връзка с някого. Но…това е различно от влюбването. Романтичното привличане не зависи от сексуалността. Може много да харесваш някого, да го чувстваш супер близък, да искаш да прекарваш много време с него, но просто да не ти се прави секс.

За да отворим момичето трябва ли в началото да сме без презерватив и като скъсаме ципата, тогава да го сложим или може и с презерватив?
Презервативът се слага преди пенисът да е проникнал във вагината, независимо дали правите секс с някого за първи път, дали на момичето й е за първи път или на вас ви е сефтето. Това няма никакво значение. Опасност от
забременяване и заразяване със сексуално предавана инфекция има винаги, когато има секс с проникване, така че слагате презерватива след като пенисът ви е в ерекция и тогава започвате да правите секс. Той нито пречи, нито помага за “скъсването на ципата”. Макар че ако сте гледали видеото ни за митове и легенди за девствената ципа, ще знаете, че няма нищо за отваряне, разпробиване и късане. Просто трябва да сте по-внимателни, но задължително с презерватив.

Една моя приятелка го беше правила за 1 път но нямаше кръв. Има ли проблем с момичето?
Никакъв проблем няма, отново напомняме за видеото, което споменахме току-що. Има момичета, които се раждат без химен или такива, при които той е много еластичен или от спорт или други дейности почти го няма и изобщо не е задължително да има кръв първия път.

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg