Мастурбацията (Част 1)

Мастурбация или самозадоволяването – почти всички го правят. Но все още около това витаят един куп заблуди. Може ли да ослепея от мастурбация? Има ли влияние върху способността ми да имам деца? И много други. 

Какво е мастурбацията?

Когато мастурбирате, докосвате половите си органи, за да си доставите сексуално удоволствие. Обикновено това продължава докато получите оргазъм. Самозадоволяването е един от най-лесните и безопасни видове секс. Така може да опознаете тялото си и да разберете какво ви харесва и какво не. И независимо какво сте чували, знайте, че няма нищо срамно или нездраво в мастурбацията!

Да разбием малко митове!

Има много, ама много митове за мастурбацията. Но повярвайте ни – няма да ослепеете, отслабнете или да полудеете. Никакви стомашни болки, температура или проблеми с плодовитостта не следват от мастурбация.
Няма нищо лошо и в сексуалните фантазии при мастурбиране.

Защо мастурбираме?

Мастурбацията дори може да бъде полезна за физическото и сексуалното здраве, защото е безопасен начин да задоволите желанията си дори да нямате партньор. А ако имате, пак може да мастурбирате, за да освободите сексуално напрежение. Като цяло ще видите, че мастурбацията ще ви направи по-спокойни и по-концентрирани.

Мастурбация за момичетата

Мастурбацията не значи загубата на девствеността. Вярно е, че може да разтеглите или разкъсате химена си с пръсти или дилдо, но това може да стане и в други случаи. Въобще не означава, че вече не сте девствени. След като правите секс за първи път с проникване, тогава вече не сте девствени.
Да не мислите, че това са всички важни неща за мастурбацията? Темаta е толкова обширна, че следващата седмица ще има още по нея!