Мокрите сънища

Да се събудиш посред нощ в мокри и лепкави чаршафи. Странно и неестествено ли е това? Не, напротив, абсолютно нормално e! Случва ли се и на момичетата? Има ли „лек“? Разберете повече за мокрите сънища.


Какво са мокрите сънища?

Мокрите сънища (известни още и като полюция) представляват спонтанна еякулация по време на сън. Дали с ерекция или не, семенната течност излиза от пениса и оставя мокро петно на леглото . Не сте се напикали в леглото, а сте„свършили“!
Първата еякулация при някои момчета може да е по време на мокър сън. Той може да бъде “мокър” дори в него да не става дума за секс.

Нормално ли е да имаме мокри сънища?

Няма нищо лошо в това. Мокрите сънища са нормална част от съзряването. Дори да са много, това не означава, че нещо не е наред с вас, а и не се отразява лошо на здравето.
Някои хора имат мокри сънища по няколко пъти в седмицата, други получават само няколко в целия си живот. Като цяло този тип сънища намаляват с възрастта.

Има ли „лек“?

Понеже в някои култури и религии на мокрите сънища се гледа като на нещо лошо и нездраво, хората често се опитват да ги “прогонят” с домашни лекове. Това включва билкови отвари, отказ от ядене на месо, отказ от гледане на телевизия… Тези неща не помагат!
Има обаче едно нещо, което ще намали мокрите сънища: мастурбацията! Изследване показва, че колкото повече мастурбирате, толкова по-малко ви се присънват “мокри” неща. Освен това, също като сексуалните сънища, мастурбацията е абсолютно безвредна за здравето.

Жените и мокрите сънища

Повечето хора си мислят, че само мъжете имат мокри сънища, но това въобще не е вярно! На някакъв етап от живота си до 40% от жените имат мокри сънища. В такива случаи вагината се овлажнява.
Жените могат дори да изпитат силен оргазъм, докато спят. При това не е задължително той да е предизвикан от сънища със сексуално съдържание.
И мъжките, и женските мокри сънища са нещо съвсем нормално и не трябва да ви тревожат.

“Цензурирани” сънища

Мозъкът може да цензурира сексуалните ви сънища! Да, понякога може би мислите, че сънувате съвсем обичайни неща, докато мозъкът ви тайно кодира сексуално съдържание в тях. Например мъжете могат да сънуват тунели вместо вагини, а жените – пури, комини, ракети и други неща с фалическа форма вместо пениси.
Следващият път, когато имате мокър сън с приятни хълмисти възвишения, помислете пак – мозъкът ви може да е замаскирал женски гърди като полянка!
Това изглежда се случва повече на хора, които си мислят, че в разговорите и сънищата за секс има нещо нередно.