Как трябва да изглежда пенисът?

Мъжки видими полови органи

Мъжките видими полови органи са пенис, главичка на пениса и скротум.

Пенисът има две главни функции:

В меко състояние пенисът служи за уриниране. Главичката е чувствителната горна част на пениса, в която се намира външният отвор на пикочния мехур. Обикновено, главичката е обвита от кожичка, освен при мъжете, които са обрязани.

Втората функция на пениса е отделянето на семенна течност, по-известна като сперма, когато е в ерекция. Което се случва от същото място – отвора на главичката на пениса. Но да знаете, семенната течност и урината не могат да се отделят едновременно от пениса. Ако някога сте се чудили

Ерекцията. Това чудо на природата настъпва тогава, когато момчето е възбудено и пенисът му се изпълва с кръв. 

Скротумът е тази част, която виси под пениса. В него се намират двата тестиса, които произвеждат и съхраняват милиони сперматозоиди.

Момчетата също като момичетата може да имат притеснения за това как трябва да изглеждат там долу.

По време на пубертета телата на момчетата и момичетата преминават през много промени. Тогава при момчетата размерите на тестисите и пениса се увеличават. Първо се уголемяват тестисите, а по-късно и пенисът. Отначало пенисът става по-дебел, а после и по-дълъг. При всеки един този процес започва на различна възраст и трае различно дълго При някои до около 15-годишна възраст пенисът е достигнал окончателния си размер, а при други на 19. Много е индивидуално

Размер и форма на пениса?

Момчета, трябва да знаете, че няма норма за това как трябва да изглеждате там долу. За това и не е хубаво да се сравнявате с другите. Размерът и формата на пениса могат да са най-разнообразни: по-дебел или тънък, прав, друг пък малко по-изкривен… И това е напълно нормално, няма от какво да се притеснявате. Нито формата, нито размерът имат значение за неговите функции или за задоволяването при секс.

Когато не е в ерекция, дължината на пениса обикновено е между 6 и 13 см. Пенис в ерекция обикновено достига дължина от 7 до 17 см. Средната дължина е около 12 см. По-малките пениси увеличават повече размера си при ерекция, в сравнение с големите в спокойно състояние.

За скротума и тестисите?

Както казахме, двата тестиса са разположени в торбичка от кожа, наречена скротум.

Обикновено единият тестис виси по-ниско от другия, а е възможно и единият да е малко по-голям от другия, за това не се притеснявайте. Тестисите са много чувствително място при мъжете, за това трябва да се избягват удари и наранявания там.

Скротумът на всеки мъж изглежда различно. Може да бъде голям, малък, набръчкан или гладък, окосмен или неокосмен. Температурата също влияе на това как изглежда той. При по-ниски температури, скротомът се свива, а при по-топли се отпуска. Причината е, че за да могат да произвеждат сперма, тестисите се нуждаят от подходящата температура – малко по-ниска от тази на останалата част на тялото. Затова, когато е студено, скротумът придърпва тестисите по-близо до тялото, за да им осигури топлина, а когато е топло им позволява да увиснат надолу, по-далече от телесната топлина.

Не съществуват техники, които да уголемят трайно пениса без оперативна намеса. За това и не си и помисляйте да пробвате кремове, екстендъри, инжекции или някакви бабини дивитини. Всичко е въпрос на гени и няма какво да направите. Освен трайно да си навредите разбира се. А вие не искате това, нали? Приемете положението си там долу и не го мислете толкова много. Функционирането на пениса ви не е свързано с формата или големината. Ако смятате, че ви е по-малък и се притеснявате дали на момичетата това ще им хареса, повярвайте ни, важно е как го използвате и до колко сте опознали какво харесва момичето. Няма място за притеснения.

Ако има нещо, което ви притеснява в начина, по който изглежда, или забележите промяна, или нещо ви опъва, дразни, сърби, боли – отивате веднага на лекар. Специалистът, който ви трябва в уролог. Няма нищо срамно и притеснително. Като ви заболи зъб не се чудите нали и не чакате да ви мине. Е същото важи и за пениса ви. Важно е, за да ви оправят на време – ако има от какво, или да ви успокоят, че всичко е наред, или да ви дадат добри медицински съвети как да се грижите за себе си.

Active-citizens-fund

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg