Секс на първа среща? (видео)

https://www.surveymonkey.com/r/Lovegu…
Ако Loveguide ви помага и нашите видеа са ви полезни, имаме молба към вас – в описанието под видеото има линк с кратка анкета, която може да попълните, за да ни помогнете да правим още по-добри и смислени неща за вас е. Ще ви отнеме по-малко от 5 минути и е абсолютно анонимна. Мерси, супер сте!!

Днес Весела Бабинова говори за секс на първа среща. Но преди да споделим нашите мисли по този въпрос, нека си кажем най-важното. Няма значение дали е първа, трета или 30та среща, винаги трябва да правите безопасен секс. Казвали сме го стотици пъти. Секс с презерватив ви предпазва от сексуално предавани инфекции и нежелана бременност.

Та, секс на първа среща.

Ако познавате човека отдавна. От един квартал сте, съученици сте, били сте в една приятелска компания, то тогава секс на първа среща не звучи много страшно. Познавате се добре, не от вчера, знаете доста неща един за друг. Вероятно и сте се харесвали доста преди да си признаете и съответно сте се грижили един за друг повече отколкото за други хора. В такава ситуация, не бихме ви спрели: ако прецените, ако и двамата го искате и сте готови за това, ако знаете как се ползват презервативите и сте си говорили по темата. Сексът е много интимен акт. И двамата трябва да се чувстват достатъчно спокойно и да се доверяват един на друг, за да се получат добре нещата. И под “да се получат добре нещата” нямаме предвид само в леглото, но и след това.

Какво се случва след секс?

И в тийнейджърска възраст, и на всяка една възраст е много важно да познаваш добре и да вярваш на партньора си. Ако ситуацията е подобна на това, което описахме преди малко, ако правите секс на първа среща, шансът след това някой да остане наранен е по-малък. Ако обаче не познаваме човека, не знаем какво да очакваме след това и просто се пуснем по течението, то всичко може да приключи след тази първа среща. Да се окаже, че другият просто е искал да ви вкара в леглото и после “чао.” Нали важи и за момчетата, и за момичетата. Разбира се, не е задължително така да се случи. Но освен телата си, трябва да предпазваме и чувствата си до колкото можем. В тийнейджърска възраст, ние все още не сме много сигурни какво искаме, какво ни харесва, какво ни кара да се чувстваме добре или зле. Не знаем още как да се справяме с раздели и наранени чувствата, не че някога напълно се научаваме, но с времето трупаме опит и става по-лесно. От друга страна хормоните бушуват, все по-често започваме да се чувстваме сексуално привлечени към някого.

Къде е златната среда? Най-вероятно не е в секса на първа среща.

Защо не?

Най-големият риск при секс на първа среща е ако не познаваш човека. Вече казахме, че от първа среща не може да сме сигурни в намеренията на другия, а и в нашите собствени желания и предпочитания. Сексът, разбира се, е за удоволствие както на момичетата, така и на момчетата. Вие решавате кога да го направите и с кого. Не може да кажем “не, не го правете” или “да, правете го.” Просто може да ви кажем да сте внимателни в решенията си – вярвате ли на този човек, ако след този секс на първа среща той или тя повече не ви потърси, може ли да го понесете добре и готови ли сте на този риск? Може нещата да продължат дълго след това, може и да не, но в любовта и чувствата никога няма гаранция.

И много важно, отново да кажем: Не позволявайте на никого, на която и да било среща

1) да ви убеди да правите секс, ако ви не го искате и чувствате, че чисто и просто не ви се прави тук и сега, и с този човек и

2) не позволявайте на никого, на която и да е била среща да ви убеди да правите секс без презерватив под претекст, че е „по-хубаво без презерватив“, може да си навлечете големи здравословни проблеми.

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg