Как да си изберем презерватив? (видео)

Ето че пак е лято и пак е ваканция, и пак ни заливате с въпроси, свързани със секса. Нормално. Ние пък отговаряме. Днес – как да си избера презерватив?

Начи, знаете, че нашата мантра е: ако не искате да ставате родители на 18 и не искате да си лепнете някоя много гадна инфекция за цял живот, секс без презерватив просто не-се-прави. Затова и много се радваме като ни питате такива неща – как да си избера презерватив?

Отговорът е сравнително прост – както си избирате маратонки на пример. Честно, не се шегуваме. Даже е доста по-лесно, защото като си избираме маратонки няма как да си купим пет различни модела и да решим кои най-много ни кефят. А с презервативите е точно така.

Също като маратонките и презервативите имат размери. Но тъй като са изключително еластични стандартният е подходящ за почти всички момчета. Шансът да си изберете кутийка от аптеката или магазина и да се окаже, че презервативът не ви става е почти минимален. Освен ако без да искате не сте взели кутийка, на която пише XS, a вашият пенис е XL.

Ако още нямате много опит в ползването на презерватив и секса изобщо, започнете с най-обикновен кондом, без да задълбавате много в това има ли лубрикант, оребрения, аромати и така нататък. Изберете си един-два вида и пробвайте да си ги сложите, когато сте възбудени, за да свикнете с усещането. А и да тренирате как става бързо и лесно.

Тук е мястото дебело да подчертаем, че има много заблуди за презервативите, чиято цел е да ви откажат да ги ползвате. Не им вярвайте. На пример как усещането при секс с презерватив е в пъти по-малко отколкото, ако сте без презерватив. Глупости! Как е много лесно да се изхлузи или да се скъса – ако не го слагате правилно – да, иначе – не.