След първия път МОМИЧЕТА? (видео)

Какво става след първия път?
Здравейте,

След първия път, идва втори. Кога? Това си зависи от вас. Не е казано, че веднъж като сте го направили, след това задължително трябва да почнете да правите секс често и постоянно. Знайте, че както и да се чувствате след първия път, е напълно нормално.
Може да си мислите „е това ли беше, няма скоро да се случи отново“, или „окей, не беше нищо особено“ или „не само че не е страшно, ами е доста приятно“. Всяка реакция е валидна и трябва да знаете, че не сте само вие с подобни чувства и мисли.
„Първият път мина добре, но защо още ме боли, докато правя секс?“ – друго терзание на момичета след като са правили секс няколко пъти. Въпреки, че тялото ни не се променя след първия секс с проникване, вагината все пак трябва да свикне с това ново усещане. Казвали сме хиляди пъти – ако сте отпуснати, възбудени и достатъчно овлажнени, проникването не трябва да е болезнено. Но ако вече правите редовно секс и всеки път изпитвате болка, това може да е свързано с някакво физиологично състояние. В такъв случай отивате на лекар. И не, не се притеснявате, че гинекологът ще ви пита как се е скъсал хименът ви. Първо това не е негова работа и второ всичко в лекарския кабинет си остава там.

Препоръчваме ви, ако вече сте правили секс няколко пъти да отидете на гинеколог, просто за успокоение, че всичко е наред и за да получите отговор на въпросите си от най-достоверен източник.

„Защо не усещам нищо, никакво удоволствие?“ – правили сте го вече не един или два пъти, но не изпитвате нищо приятно от цялата работа. Не би трябвало да е така. Най-вероятно момчето не е достатъчно опитно и двамата си мислите, че сексът е просто проникване на пенис във вагината, няколко пъти напред-назад, момчето свършва и готово. Не. Изгледайте видеото ни за мъжкия и женския оргазъм и ще разберете, че за да се възбуди едно момиче трябва малко повече старание, внимание, докосване, целуване и…търпение. Ако няма стимулация на клитора – с пръсти, устни или език, ако няма т.нар форплей, когато и двамата партньори си доставят удоволствие без да има проникване, тогава е много вероятно момичето да не изпита никакво удоволствие от секса, независимо колко пъти вече го е правила.

„Приятно ми е, възбуждам се, но никога не съм свършвала“ – историята на хиляди момичета. Спокойно, и това е нормално. Без да преувеличаваме, но има жени, които може с години да правят секс и пак да не са стигали до оргазъм. Или да са стигали с един партньор, но с друг да не става. Няма правило, че като започнете да правите секс и някъде на десетия до петнайстия път вече трябва да можете да стигате до оргазъм.

Да, сигурно има и момичета, които още на втория-третия път им се е получавало, но по-скоро са малцинство. Отнема време. Да се отпускате достатъчно, да се чувствате комфортно с тялото си и с партньора си, да не се притеснявате и да не мислите всичко както трябва ли се случва. И разбира се, както казахме вече, изисква и внимание и умения от страна на партньора да ви помогне да се възбудите толкова много, че да стигнете до оргазъм. Експериментирайте, говорете си – по-нагоре, по-надолу, по-бавно, още малко, задръж така – това не е неловко, само ще ви помогне.

Още един често задаван въпрос, който тормози момичетата „нали ме отвори, защо има кръв и след първия път“. Това за отварянето вече трябва да го знаете, че е пълен мит, защото няма нещо, което да ви затваря, че да ви отварят. Хименът е дупчест, не е плътен и не покрива изцяло вагиналния отвор, че да се пука веднъж и край. Понякога първото проникване може да е било съвсем леко и да не е имало кървене, а след това при по-дълбоко проникване да има малко кървене. Може кървенето да не е свързано със секса, а да си е просто вагинален секрет – по-тъмнокафяв, случва се понякога между два менструални цикъла или пък по време на овулация.

Ако обаче всеки път по време на секс има кръв, нещо не е наред и…знаете какво – ги-не-ко-лог.

И за финал малко добри новини – това как се чувствате след първия, втория и третия пък, когато сте правили секс по никакъв начин не определя какъв ще е сексуалния ви живот по-натам. Дайте си време, имайте търпение, изчакайте малко, ако не се чувствате комфортно. Нищо няма да стане. Няма да забравите как се прави секс. Хименът ви няма да зарасне отново. Никой няма да каже „гледай я тая или тоя, страх го е да прави секс“. Забравете всички тези глупости.