Защо не ме харесват? (видео)

Всички ме мразят, никой не ме харесва, приятелите ми не са ми приятели, никога няма да си хвана гадже…
Сещате ли се накъде бием? На онези дни и състояния, в които всички попадаме понякога. В пубертета още по-често, защото бушуващите хормони освен за промените в тялото са виновни и за промените в настроението. Един ден ни е весело и ни се струва, че животът е прекрасен. На другия – светът е черен, крив и крайно негостоприемен. И ни се струва, че всички са срещу нас, че никой не ни обича…и най-добре веднага да се гръмнем, да не се мъчим.

Така. Дишай дълбоко и се успокой. Напълно нормално е да се чувстваш така. Всъщност всеки човек му минават подобни мисли през главата. На някой по-често, на други не толкова. Дори да не минават през трудните години на пубертета, хората често изпадат в съмнения и депресивни състояния.

Случва се дори на най-известните. Много от най-красивите и тъжни песни на света са писани именно в такива моменти – когато музикантите, въпреки милионите си фенове, славата и богатството – са се чувствали като пълни лузъри. Ако те, които имат всичко на света, понякога са нещастни, какво остава за нас – най-обикновените хора.

Затова искаме да те успокоим и да ти кажем, че ако си мислиш, че никой не те харесва, най-вероятно грешиш и това е само в твоята глава.