Четири са основните теми, свързани с развитието и сексуалното здраве на тийнейджърите и  Промени в пубертета; безопасен секс и предпазване от сексуално предавани инфекции и нежелани бременности; превенция на сексуално насилие; и безопасно и отговорно поведение онлайн.

Това са темите, които тийнейджърите и техните учители повдигат при срещите ни на живо в училищата в цялата страна.  Това са въпросите и дискусиите, които най-много вълнуват, а и с които трябва да са пределно наясно, учениците между 12 и 18 години.

На всички родители, учители и образователни институции, които желаят тийнейджърите да имат достъп до проверена информация по тези важни теми: развитие през пубертета; онлайн безопасност; предпазване от сексуално насилие; и безопасен секс, могат да заявят 4те онлайн пакета от учебни материали на: info@loveguide.bg.

 

Промени в пубертета

Всичко, което момчетата и момичетата трябва да знаят за физиологическите и емоционални промени, които ги очакват в тази възраст.

Онлайн безопасност

Тийнейджърите трябва да са наясно как да защитят онлайн профилите си, кога да приемат покани и кога не, как да общуват онлайн, как да разпознават рисково поведение, опасни ситуации и как да реагират.

Безопасен секс

Преди да са започнали да водят сексуален живот, младите хора трябва да знаят кое е допустимо и кое не, как да се пазят от сексуално предавани инфекции и нежелани бременности, какви са правата им, а и отговорностите им към тези, с които общуват.

Превенция на сексуално насилие

Да се научат да казват „не“, да изграждат и защитават границите си, както и да уважават тези на другите, да разпознават кое е окей и кое не и как да реагират в рискови и опасни ситуации – това са знанията и уменията, които ще получат тийнейджърите.

 

С финансовата подкрепа на Български фонд за жените