Помощ! Влюбих се! (видео)

“Много харесвам едно момче от съседния клас. Мисля, че съм влюбена”. Какво да направя, моля ви помогнете ми?

Ето отрядът за спешни случаи на Loveguide веднага се отзовава и оказва първа помощ на всички болни от любов. Защото да, тя любовта си е истинска болест и трябва незабавно да се излекувате. Но как? Как, питате вие и искате хапче с моментален ефект.

Е няма такова. Но това в никакъв случай не е лоша новина. Никак не е лошо да си влюбен. И вместо да искате да ви мине, трябва да се наслаждавате на всеки ден, в който в корема ви летят хиляди пеперуди, а главата ви е замаяна и отвеяна, а сърцето ви ту рязко спира, ту ще се пръсне от биене.

Много учени дори твърдят, че когато човек е влюбен, той все едно е на естествени наркотици – толкова му е еуфорично и му се подскача и не може да разсъждава логично.

Обаче вие ни викате на помощ, защото хем ви е хубаво, че сте влюбени, хем се терзаете и сте нещастни. Защото Той или Тя не знае за вашите чувства и не подозира за ежедневния тормоз, който ви човърка душата и не може да спите и живеете полунасън полунаистина.

Ако трябва да сме честни, и на 14 и на 44 тези терзания не стават по-малки. (Да, и на 44 хората се влюбват).

Винаги е трудно, когато си влюбен и никога човек не се научава как точно да постъпи и подходи към обекта на желанията си. Независимо дали си влюбен за първи път или вече си казвал “Обичам те”.

Това, в което сме абсолютно сигурни е, че трябва да намерите начин да кажете на човека, в който сте влюбени как се чувствате. Има многобройни изследвания, които питат хората за какво най-много съжаляват в живота си и най-най-често срещаният отговор е какъв мислите? “Съжалявам, че беше страх да призная на еди-кой-си за чувствата си.”

Но как точно да го направите? Е тук идва голямата сложност. Не можем да ви дадем стопроцентово решение, но ето няколко насоки:
– Бъдете дискретни, в смисъл кажете го (или го напишете) лично. Не така че цялото училище или всички в компанията да го разберат. Това е излишно и само ще притесните още повече човека.
– Кажете го по начин, който ви отива и усещате, че е вашия. Ако сте романтична душа, напишете стихотворение. Защо не.
– “Мисля, че те харесвам и че си супер интересен и забавен човек” или нещо в този смисъл е достатъчно. В никакъв случай недейте да питате “а ти харесваш ли ме?”, “какво мислиш за мен?” и т.н.
– Споделете чувствата си и се отдръпнете. Оставете малко време и пространство на другия човек да осмисли какво става и да реши как да постъпи. Не го пресирайте и не му досаждайте. Обяснили сте се в любов, това е всичко, което може и трябва да направите. От тук насетне топката е в другото поле и трябва да изчакате колкото и да ви е трудно.

Ами ако той или тя ме отблъснат? Ако не ме харесват и почнат да ми се подиграват и разкажат на всички какво е станало?
Винаги има и такъв момент. Но няма как да го знаете предварително. Но пак ви казваме, няма какво да губите. В най-лошия случай чувствата ви ще останат несподелени. Ще страдате известно време и ще ви мине. Но пък ако нищо не кажете, може да съжалявате цял живот.

Така че давайте смело. И после ни разкажете какво е станало, че ни е много интересно. Успех.

Очакваме следващите ви въпроси – в коментари под видеото, по мейла или във фейсбук. Но първо се абонирайте за канала ни, ако искате да не пропускате и следващите ни серии.