За Loveguide

Какво е Loveguide?

Loveguide е мястото, където открито и приятелски си говорим за секс и интимни отношения.

Любовта и сексът са прекрасни изживявания. И колкото по-добре сме подготвени – толкова повече ще им се насладим. И много по-добре ще можем да предпазим от нежелани последствия и себе си, и тези, с които общуваме. Няма как да предвидим всяка ситуация, няма и универсални формули за всички проблеми, но колкото повече знаем, толкова по-добри решения взимаме.

Нашата мисия

Стартирахме през 2015 и от тогава тук, в нашия YouTube канал и при многобройните ни срещи на живо с ученици от цялата страна, се опитваме максимално изчерпателно, ясно и положително да казваме всичко, което знаем за секса и интимните отношения.

Вярваме, че разговорите по тези теми могат и трябва да започнат от най-ранна детска възраст и да се работи превантивно, а не “да гасим пожари” постфактум, когато децата вече имат изградени, често погрешни, представи от интернет, порното или (по-големи) приятели. 

Надяваме се с наша помощ учителите и родителите да отгледат и възпитат здрави, щастливи, отговорни и толерантни млади хора. Да научим тийнейджърите да познават телата си, да изграждат искрени и пълноценни връзки, да отстояват границите си, да бъдат толерантни към различните и отговорни в отношенията си с околните.

Целта на всичко, което правим е да се преборим с негативните статистики, според които България е на едно от първите места в света по сексуално предавани болести и тийнейджърски бременности.

Ще се радваме да ни кажете какво още искате да знаете, какво ви вълнува и интересува. Може да ни пишете освен с въпроси, така и за да споделите опит, преживявания и истории – анонимно и безопасно – info@loveguide.bg

Кой стои зад проекта?

Основна движеща сила на проекта са Николета Попкостадинова и Надя Здравкова – майки на общо три момичета. Завършили сме Журналистика в Американски Университет в България, работили сме във водещи български и чужди медии, рекламни агенции и големи IT фирми. Имаме близо 20-години опит в областта на комуникациите и благодарение на това форматът на Loveguide се оказва изключително успешен. 

Нашата най-голяма сила е да преведем сухото, сложно и неразбираемо за учениците съдържание от медицинската литература на достъпен и интересен за тях език, без да сме вулгарни или цинични, какъвто е езикът на улицата. Или както често чуваме като обратна връзка за работата ни “най-накрая правилната информация по правилния начин”.

Актрисата Весела Бабинова и Радослав Мирчев са лицата на нашия YouTube канал. Заедно с тях освен информативните и интересни видеа за тийнейджъри правим и посещения в училищата, където в час на класа си говорим с учениците по темите за връзките, безопасния секс, предпазването от забременяване, любовта, промените в пубертета и много други. Децата харесват Весела и Радо, а Весела и Радо обичат да се срещат с тийнейджъри. И в края на всяка среща ни питат “Кога ще дойдете пак?”