За родители

Основната движеща сила на Loveguide са две майки на общо три момичета на възраст между 8 и 11 години. Самите ние осъзнаваме колко е трудно да се говори с децата по тези теми и че колкото и да ни се иска като модерни, отворени и толерантни родители да помогнем на децата си в тази възраст, не винаги знаем как да го направим. Защото и нашите родители на са говорили с нас, когато ние сме били деца и тийнейджъри. В България сексът продължава да е тема табу, но ние се опитваме да променим това, говорейки за секса приятелски, открито и най-важното – с проверена и сигурна информация, на която тийнейджърите могат да се доверят.

Вярваме, че разговорите по тези теми могат и трябва да започнат от най-ранна детска възраст и да се работи превантивно, а не “да гасим пожари” постфактум, когато децата вече имат изградени, често погрешни, представи от интернет, порното или (по-големи) приятели.

Как може да сте сигурни, че това, което ще научат децата от Loveguide е окей, сигурно и проверено?

Ние не сме лекари или психолози. Ние сме специалисти в областта на медиите и комуникациите. Нашата най-голяма сила е да преведем сухото, сложно и неразбираемо за учениците съдържание от медицинската литература на достъпен и интересен за тях език, без да сме вулгарни или цинични, какъвто е езикът на улицата. Или както често чуваме като обратна връзка за работата ни “най-накрая правилната информация по правилния начин”.

Цялото съдържание на сайта е проверено и одобрено от специалисти от Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСП). Нашата цел е да работим на ниво превенция, давайки на тийнейджърите изчерпателна и достоверна информация. Но когато те споделят с нас, че имат проблем, първото, което им казваме е “Говори с родителите си”. Ако проблемът е медицински, ги насочваме кой е специалистът, който може да им помогне в дадената ситуация – гинеколог за момичетата, уролог за момчетата, дерматолог, венеролог или друг лекар или психолог.

В никакъв случай не искаме Loveguide да замести ролята на родителите, когато става дума за здравно и сексуално образование. Искаме да сме помощник тези разговори да се случат по-лесно, по-разбираемо и по-интересно както за децата, така и за възрастните.

Ако искате да се свържете с нас, за да научите повече за квалификацията на нашия екип, методологията и начина на работа на Loveguide, може да ни пишете на nadya@loveguide.bg или nikoleta@loveguide.bg.

Ще се радваме да се запознаем.