В началото

Връзката може да означава различни неща за различните хора. Някои предпочитат да прекарват много време заедно с партньора, други искат да живеят заедно, трети искат брак с любимия, а има и такива, които се чувстват добре във връзка от с по-редки срещи и виждания, или пък във връзка от разстояние.
Ако си влюбен в някого, следващата логична стъпка е да разбереш дали той или тя чувства същото към теб. Обикновено не е трудно да усетиш дали някой проявява интерес. Ако имаш съмнения, бъди смел или смела! Опитай се да намериш удобна възможност да поговориш с въпросния човек. Ако имате общи приятели, нека ви запознаят. Можеш и да изпратиш текстово съобщение или да се опиташ да поговориш с човека в чат – но ако не отговоря, не досаждай. Ако забележиш, че не ти отговаря или дори се опитва да те избягва, много е вероятно да не изпитва същте чувствата.
Не забравяй обаче, че любовта е труден пъзел: някой може да се държи дистанцирано, макар наистина да чувства привличане към теб, а причината може да бъде, че не знае какво да прави с чувствата си! А може би си мисли, че колкото и да иска, не бива да отговаря на опитите ти за сближаване. Затова не бързай да си правиш заключения, че ако не откликне веднага, значи не проявява интерес към теб.
Някои мъже си мислят – вероятно под влияние на филмите – че ако не спираш да досаждаш на някоя жена, накрая тя ще се поддаде на ухажването. Може да си мислят, че ако момичето каже ‚не‘ или дори ако се разстрои или ядоса, не бива да спираш да настояваш. Това са измислици – ако обектът на ухажването ти реагира по такъв начин, значи просто го тормозиш.
При положение, че са ти казали ясно „не“, трябва да се съобразиш с това! Отдръпни се и продължи напред.