Внимавай

Няма начин да си сигурен, че човекът, с когото се запознаваш в чат или социална мрежа, е същият, за когото се представя. Някой, който се преструва на тийнейджърка онлайн, може реално да е възрастен мъж.
Така че, ако сте се уговорили за среща с някого с когото сте се запознали в интернет, поемаш риск.
Ако наистина планираш да си намериш гадже онлай, най-безопасно е да използваш платен сайт или ап за запознанства – хората, на които ще попаднеш е по-вероятно да са истински. Можеш да разпиташ приятели или някой, на когото се доверяваш дали са ползвали такива, кои, как и с какъв успех. Винаги е по-добре да ползваш услуга, с която някой вече има опит. Това също не е гаранция, но е по-добро начало.
Ако решиш да се срещнеш с човека, с когото сте се запознали онлайн:
Никога не отивай сам или сама на първата среща. Покани и приятел. Тя или той винаги може да си тръгне по всяко време, след като са се запознали с новия човек.
Носи си мобилен телефон. Можеш да пишеш на приятелите или родителите си, ако срещата се обърка.
Уговорете се да се видите на публично място с много хора наоколо.
Разбери се с някой, който да звънне по време на срещата. Така можеш да кажеш, че те викат спешно и трябва да си тръгнеш.
Не обещавай нищо, докато не сте се срещнали. Например, не се съгласявай предварително, че ще се целувате или пък нещо друго.