Разногласия

Почти във всяка двойка в даден момент се случва хората да се спречкат. Макар че скандалите са нещо нормално за връзките, добре е и да им бъде обърнато внимание. Обикновено те са симптом за нарастващо недоволство. Ако го потушите навреме, може да постигнете още по-голяма близост. Сметено под килима, недоволството ще изнерви и застраши връзката ви.
Всеки има свои собствени мотиви в спора. Понякога искаме вижданията ни за връзката да бъдат чути, друг път желаем да докажем правотата си и да покажем, че другият греши. Каквито и да са мотивите ни – добре е да ги имаме предвид в тези битки.
Можете да въведете няколко правила в споровете си. Спречкванията стават ужасни, когато и двамата повишите тон, започнете да си говорите грубо или да си посягате. За да избегнеш подобни ситуации, винаги се отнасяй с другия така, както би искал/а да се държат с теб.
Ако с партньора ти се карате постоянно за едно и също нещо, тогава може би имате стар, неразрешен спор. Има различни подходи в подобни патови ситуации. Можеш да отстъпиш и да погледнеш на спора от дистанция – погледни отвъд незначителните дрязги и разбери истинската причина за недоволството. Кои от разногласията помежду ви подлежат на договаряне и кои – не. Ако мислите, че ще е полезно за връзката ви, посетете терапевт – специалист в разрешаването на конфликти в двойката.