Q&A Орална любов? Добър в целуването! Харесвам две момичета? (видео)

  • Срамно ли е момиче да прави свирки на приятеля си и това лоша репутация ли й носи?

– С едно изречение – не, не е срамно. На повечето момчета им харесва. На момичета също, но не е задължително. Има и момичета, които не искат да правят орален секс на парньорите си. Както винаги казваме – няма задължителни неща в секса, всеки прави само това, което му харесва.
Колкото до репутацията – ами първо не е ясно защо другите ще знаят дали едно момиче прави свирки или не. Ако източникът на информацията е гаджето му, лошо за него. Не е окей да обсъждаме публично какво и как прави партньорът ни, освен ако не сте заедно и двамата не искате да го разкажете на приятелите си.

  • Има две много красиви момичета от другия клас които ме харесват. И двете флиртуват с мен но са най-добри приятелки и ако стана гадже с едната другата ще се разсърди или др. Какво да правя ?

– Ако харесваш една от тях наистина и тя също те харесва и искате да сте гаджета, поговорете си, разберете се и измислете как да го съобщите на второто момиче без да го засегнете. Този сценарий много подробно сме го описали в епизода на тема “Любовни триъгълници” така че може да си припомните съветите, които сме дали там.
Недей обаче да си играеш с чувствата им, ако не ги харесваш и двете и да им даваш фалшиви сигнали и флиртуваш като тях. Не е честно и ако си на тяхно място няма да ти стане хич приятно накрая.

  • Един приятел вика че можело да се хване ХИВ или СПИН при обарване, натискане и тем подобни това вярно ли е?

Не, не е вярно. Можеш да се заразиш с ХИВ:
– По сексуален и кръвен път, и при кърмене.
– При вагинален и анален секс без презерватив, с човек, който е заразен с вируса ХИВ.
– При орален секс без презерватив с човек, който е заразен с вируса ХИВ, също има риск, но по-малък. При използване на общи игли спринцовки.
– Ако ХИВ-позитивна майка кърми здраво дете.
– Не можеш от докосване, ръкостискане, прегръдка,, от допир на кожа с кожа, от обща тоалетна или от общи прибори за хранене. Нито пък от ухапване от комар.

  • Как да се науча да се целувам с език и да не се притеснявам докато се целувам?

– Има едно правило, че ставаме наистина добри в нещо чак като го направим 10 хиляди пъти. Така че почвай с целувките и на 10-хилядната вече няма да се притесняваш. Шегуваме се, разбира се. Но и целуването е като повечето неща в живота – в началото сме неуверени и не знаем много какво да правим. Но постепенно се отпускаме и не мислим толкова за действието…караме си колело и краката уж от само себе си въртят педалите.
Не мисли толкова как да се научиш, прави го както го усещаш и ще се получи. Никой не се е родил научен да се целува, за всички е неловки и притеснително в началото.

  • Какво означава когато момчето което харесвам ме избягва в един момент, а в друг се разбираме и си говорим за всичко?

– Най-добре нея да я питаш, защото каквото и да ти кажем, ще е в сферата на гадаенето и преположенията. Но често човек не е много сигурен как да се държи, изпада в колебания, един ден е открит и общителен и сигурен в чувствата си, после нещо го обземат съмнения. Но в началото е нормално да има такава разлика в настроенията и непостоянство. Не се отчайвай, с времето би трябвало да се нормализират нещата.