Сексуалният тормоз (видео)

Първата асоциация, която ти идва наум, когато чуеш “секс” и “тормоз” най-вероятно е “изнасилване” – момиче се прибира късно вечер по тъмна улица, непознат мъж я дърпа в някой двор и…

Да, това за съжаление се случва, но е само една от многото форми на сексуален тормоз и в никакъв случай не е най-често срещаната.

Сексуалният тормоз и сексуалното насилие имат много лица. Това може да е, когато някой се отърква в теб в дискотеката и ти е неприятно и дори гнусно, или пък някой, който показва на всички твоя разголена снимка. Може да е гаджето ти, което не се съобразява с теб, когато му казваш, че не ти се прави секс. Или непознат да ти праща неприятни съобщения със сексуално съдържание. Или приятел да говори пред всички за тялото ти, какво ще направи с теб, ако сте насаме или други обидни неща на тема секс.

Всичко това се нарича сексуален тормоз. Някои от тези действия могат да те наранят физически, а други психологически, а както е при изнасилването например – и физически, и психологически. Някои от психологическите или емоционални проблеми след това могат да са: да се чувстваш обидена, да развиеш комплекси за тялото си, да те е страх да имаш интимни отношения… Емоционалното нараняване в следствие сексуален тормоз може да е различно, но в никакъв случай не е за подценяване. Което и от изброените неща да ти се случи, трябва да знаеш, че си жертва на нещо много сериозно и да потърсиш съвет или помощ.

Много важно – никой не е застрахован! Случва се и на момичета, и на момчета.