Видове женски оргазъм

Женският оргазъм е такава голяма загадка! Затова ще ви разкажем за видовете женски оргазъм. Имайте предвид, че някои учени направо смятат, че не съществува такова животно женски оргазъм.

Клиторен оргазъм

Клиторът е най-чувствителните част от женското тяло. В главичката на клитора са съсредоточени над 8 000 нервни окончания.
Момичето може да стиген до клиторен оргазъм чрез стимулация с уста или масажиране с пръсти. Някои предпочитат леко и нежно галене, други имат нужда от доста по-настойчиви ласки.
Въпреки че клиторният оргазъм може да бъде много приятен и силен, повечето жени го описват като „не толкова разтърсващ“ като останалите видове.

Вагинален оргазъм

Този вид оргазъм се постига по време на секс с проникване. И пътят до него е по-дълъг отколкото до клиторния. Най-добрият начин за постигане на вагинален оргазъм са ритмичните тласъци и смяната на позицията от време на време. Този оргазъм започва във вагината и се разпространява по целия таз, предизвиквайки интензивни контракции. Повечето жени описват чувството като взрив на удоволствие „дълбоко вътре”.

G-точката

Проучвания показват, че едва 30 процента от жените редовно стигат до оргазъм, предизвикан от стимулация на G-точката. Затова този вид оргазъм е един от най-оспорваните. За да го изпита, жената първо трябва да открие къде се намира нейната G-точка, а за целта трябва търпение. Експертите твърдят, че G-точката се намира на 5 до 8 см. навътре във вагината, на предната й стена. Мястото е малко по-грапаво в сравнение с останалата вътрешна повърхност на вагината. В състояние на сексуална възбуда това място набъбва и е по-твърдо на пипане. При продължителна и силна стимулация се стига до вълни от интензивно удоволствие, заливащи цялото тяло.

Според някои учени обаче въпросната G-точка е мит! Не била съществувала изобщо.

Оргазмът и женската еякулация

Изпръскването на течност от вагината, известно още като женска еякулация или свършване, се постига с продължителна стимулация на G-точката. Дори след достигане на оргазъм на G-точката.

Тази вагинална област е близо до уретрата и интензивната стимулация води до силно желание за уриниране. Ако обаче момичето не се поддаде и стимулацията продължи, се стига до прекрасен оргазъм, придружен от изпръскване на течност от вагината (женска еякулация или свършване).
Щастливките, които са изпитали това, го описват като излизане извън тялото, пръсване от светлина и всичко най- най- най-…
За да изследваш този вид оргазъм трябва да се чувстваш изключително комфортно с партньора си, тъй като е необходимо пълно отдаване. И търпение.

В крайна сметка всеки вид оргазъм изисква отдаване и да се забавлявате! Добре е да се чувстваш комфортно с партньора си при всички положения, а това те кара и да се чувстваш по-комфортно и със себе си. Важното е да се наслаждаваш на цялото действие, а не да бързаш да стигнеш до оргазъм, защото най-хубавите оргазми обикновено настъпват тогава, когато се наслаждаваш на пътя до тях!

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg