За срещите

Знаеш, че се харесвате. Така. Дотук добре. Вече си я поканил на среща. Или пък може тя да те е поканила.

Не е изключено на първата среща да се притесняваш. Ама много. Боли те корем, буквално, потят ти се ръцете или целият се потиш – лошо няма. Значи много ти пука. И всичко това е съвсем нормално. Отиваш смело и се надяваш да ти мине колкото се може по-бързо. Стискаме ти палци.

Понякога се получават неловки моменти. Струва ти се, че си казал или казала нещо глупаво, или просто не знаеш какво да кажеш. Не се тревожи прекалено много. И това е нормално. А сигурно и другият си мисли същите неща за себе си.

Важното е да запазиш самообладание. Това е само първата ви среща. Има за цел да разбереш дали човекът насреща наистина ти харесва. А и дали той също те харесва и би се виждал още с теб.

Щом веднъж преодолееш неудобството от първата среща и знаеш, че другият споделя желанието да прекарвате още време заедно, можеш да започнеш да обмисляш следващи срещи.

Не е необходимо винаги ти да решаваш какво да правите и къде да ходите. Може да оставиш инициативата и на любимия човек. На следващите срещи се опитай да разбереш повече за него или нея, какво обича, какво не харесва, какво й се иска… Така и ще знаеш какви следващи срещи да си правите.

КОГА Е ВРЕМЕ ЗА ЦЕЛУВКИ. Или ДЪРЖАНЕ НА РЪЦЕ. Ами СЕКС?!

Когато излизаш с някого, ти се иска да се държите за ръце, да се целувате, прегръщате, или дори да правите секс. Няма нищо лошо в тези чувства. Ако не си наясно какво мисли другият за всичко това, недей да гадаеш. Питай. Направо. „Мога ли да те целуна?“ или „Ще ти бъде ли приятно, ако те хвана за ръка?“.

Да преминеш към секс с любимия човек е голямо решение. Не бързай. Може първо да поговорите за това. Най-важното е да разбереш дали и той или тя чувства същото и е готов или готова да правите секс.

Ако гаджето ти не желае да прави секс с теб, съобрази се с това. Причините могат да са различни. Всякакви. Просто дай време на партньора си достатъчно пространство и възможности да помисли и да реши. А след това приеми решението, каквото и да е то.

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg