Анус

Анусът е отвора в края на червата – от там излизат изпражненията. Около ануса има малки или по-големи косми, които могат да обхващат различна по големина област.

Анусът е чувствително място и затова някои хора го включват в сексуалната игра, галейки ануса на партньора или своя собствен по време на мастурбация. Стимулирането на ануса с език също може да е много приятно. Някои хора обичат в ануса им да бъде прониквано с пръст или с пенис. Това се нарича анален секс.

Ако искаш да включиш анален секс в сексуалния си живот, не забравяй да почистваш областта предварително с нежен сапун и вода. Някои хора предпочитат преди това да си направят клизма или да използват очистително (лаксативна свещичка), за да изпразнят червата и да предотвратят попадането на изпражнения върху пениса или пръстите.

Използвай голямо количество лубрикант на водна основа, за да може пенисът лесно да се плъзне в ануса. Не използвай лубриканти на мастна основа като вазелините, защото те могат да повредят презерватива, създавайки риск от полово предавани инфекции.