Секс без вагинално проникване

Секс без проникване може да означава различни неща за различните хора. Някои хора смятат, че е всякакъв вид любовна игра без полов акт (когато мъжът прониква с пениса си във вагината на жената). За други означава любовна игра без каквото и да е проникване (орално, анално, вагинално).

Предимства и недостатъци
Предимства: Можеш да спреш да ползваш метода по всяко време, лесно обратим е, не е нужна консултация с лекар, без рецепта, няма странични ефекти и е безплатно!

Недостатъци: В разгара на момента, някои двойки трудно се придържат само към outercourse, а дори и ако се придържате към outercourse през 100% от времето, пак има шанс да забременеете. Не предпазва от полово предавани болести.

Как предпазва от бременност?

Кой секс е без проникване

Колко често трябва да използвате този метод за предпазване от бременност?

Как предотвратява бременност?

Какви са предимствата?

Какви са недостатъците?

Предпазва ли срещу полово предавани болести?

Може значително да намали риска от сексуално предавана инфекции, но не гарантира защита. По време на орален и анален секс има обмен на телесни течности между партньорите, което увеличава риска от сексуално предавана инфекции. Някои болести като херпес и човешкия папиломен вирус могат да се предават само чрез контакт на кожа с кожа. Така че, макар рискът от предаване на сексуално предавана инфекции да е доста малък, дори и с целувки или търкане пак има риск от заразяване. Ако се притесняваш да не се заразиш, използвай презерватив или друг бариерен метод, за да се предпазиш.[/ct_accordion]

Как да говоря с моя партньор за секс без вагинално проникване?