Женският оргазъм

Женският оргазъм е такава голяма загадка! Тук ще изброим четири вида женски оргазъм, според някои популярни теории. Имай предвид, че съществуват и учени, които смятат това за пълни глупости.


Клиторният оргазъм

С над 8 000 нервни окончания, съсредоточени на едно място, клиторът е най-чувствителните част от женското тяло. Клиторният оргазъм може да бъде постигнат чрез орална стимулация или масажиране с пръсти. Някои жени предпочитат леко докосване, а други имат нужда от доста по-настойчива и силна стимулация. Според едно изследване “за достигането на оргазъм обикновено е достатъчно да масажираш с широки кръгове областта на лабиите, главичката и горната част на калпачето на клитора“. Въпреки, че клиторният оргазъм може да бъде много интензивен, повечето жени го описват като „изкуствен и не толкова дълбок“, в сравнение с останалите видове.

Вагиналният оргазъм

Този вид оргазъм изисква проникване и обикновено достигането му отнема по-дълго време, в сравнение с клиторния. Най-добрият начин за постигане на вагинален оргазъм са ритмичните тласъци и смяната на позицията от време на време. Този оргазъм започва във вагината и се разпространява по целия таз, предизвиквайки интензивни контракции. Повечето жени описват чувството като по-малко интензивно, в сравнение с клиторния оргазъм, но приличащо повече на взрив на удоволствие „дълбоко вътре”.

G-точката

Проучвания сочат, че едва 30 процента от жените редовно изживяват оргазъм, предизвикан от стимулация на G-точката. Поради това този вид оргазъм е един от най-оспорваните. За да го изпита, жената първо трябва да открие къде се намира нейната G-точка, а за целта трябва търпение. Експертите твърдят, че G-точката се намира на 5-8 см навътре във вагината, на предната й стена. Мястото е малко по-грапаво в сравнение с останалата вътрешна повърхност на вагината. В състояние на сексуална възбуда това място набъбва и е по-твърдо на пипане. При продължителна и силна стимулация се получава постепенно и интензивно увеличаване на усещането в долната част на стомаха и областта на таза, което накрая избухва във вълни от интензивно удоволствие, заливащи цялото тяло. Според някои учени обаче въпросната G-точка е само мит!

Оргазъм, съпътстван от женска еякулация (скуърт оргазъм или пръскащ оргазъм)

Изпръскването на течност от вагината, известно още като женска еякулация или свършване, се постига с продължителна стимулация на G-точката (дори след достигане на оргазъм на G-точката). Тази вагинална област е разположена близо до уретрата и интензивната стимулация предизвиква силно желание за уриниране. Ако обаче жената не се поддаде на това желание и стимулацията продължи, се стига до прекрасен оргазъм, придружен от изпръскване на течност от вагината (женска еякулация или свършване). Щастливките, които са изпитали това, го описват като излизане извън тялото и усещане на сладостна еуфория от емоция и светлина! За да изследваш този вид оргазъм трябва да се чувстваш изключително комфортно с партньора си, тъй като е необходимо пълно отдаване.

В крайна сметка всеки вид оргазъм изисква отдаване и да се забавляване! Добре е да се чувстваш комфортно с партньора си, а това обикновено те кара да се чувстваш по-комфортно и със себе си. Важното е да се наслаждаваш на процеса, а не да бързаш да постигнеш оргазъм, защото най-хубавите оргазми обикновено настъпват тогава, когато се наслаждаваш на пътя до тях!