Искаш ли да ти завиждат? (видео)

Идеята за този епизод ни хрумна от онази обявя, която наскоро се завъртя във фейсбук. Не може да не си я виждал – предлагат ти да дойдат при теб със скъпа кола, огромен букет с рози и други луксозни подаръци. Имаш 15 минути да си направиш колкото снимки искаш с тях, за да си ги постнеш след това в профила в инстаграм или фейсбук. Цялото нещо ти струва 50 лв., а целта е с тези снимки да накраш приятелите ти да завиждат, че имаш богат обожател или обожателка, че гаджето ти прави скъпи подаръци или с една дума – че се къпеш в разкош и специално внимание.

Освен това, често ни пишат момчета и момичета за съвет как да постъпят в дадена ситуация и разказват, че имат фалшиви профили, с които “тестват” приятелите си или с които проверяват дали някой не ги лъже.

Общо взето социалните мрежи ни помагат да създаваме някаква паралелна реалност – публикуваме в нашите профили само това, което ни кара да изглеждаме щастливи, задоволени и обичани. Или пък си правим фалшиви профили, за да казваме на другите това, което ни е страх да изразим от собствено име.