Какво се случва, когато момчетата са възбудени? (видео)

https://www.youtube.com/watch?v=0DxLUOuzj1g&t=7s

Предеякулационната течност е безцветна течност, която се отделя от пениса при сексуална възбуда, мастурбация, любовна игра или в ранен етап от половия акт. Течността служи като лубрикант, а количеството, което се отделя варира при различните хора. В някои случаи човек може да отдели голямо количество предеякулационна течност, причинена от притеснение или някакво раздразнение. Някои хора го наричат подмокряне. В такива ситуации, човек може да се обърне към лекар, защото отделянето на голямо количество такава течност може и да не е приятна.

Трябва да знаете, че предеякулационната течност е подобна по състав на спермата, но има някои различия. Изследвания показват, че в тази течност може да има сперматозоиди, но може и да няма. Поради тази причина, винаги трябва да сте внимателни и правилно да използвате презервативи по време на секс.

За какво служи предеякулационната течност?
Тя неутрализира остатъчната киселинност в уретрата, причинена от самата урина и създава по-благоприятна среда за преминаване на спермата. Това увеличава шансовете за по-дълъг живот на сперматозоидите. Също така предеякулационната течност може да служи и като лубрикант по време на половия акт.

Могат ли да се предадат болести по полов път от предеякулационната течност?
Да, изследвания доказват, че хора заразени от ХИВ могат да предадат ХИВ на здрав човек чрез предеякулационната течност. Това може да доведе до синдром на придобитата имунна недостатъчност – СПИН.

Може ли да забременее момиче от предеякулационната течност?
Да, може. Както ви споменахме вече, тази течност може да съдържа в себе си сперматозоиди, които да доведат до бременност. За това винаги използвайте презервативи ако не сте готови да имате бебе . Прекъсването на половия акт точно преди свършване не работи именно заради тази течност, която се отделя в началото на самия полов акт. И въпреки че може да сте чували, че ваши приятели правят точно така и нищо не се случило при тях, то това не означава, че и вие трябва да рискувате. При всички момчета е различно, така че винаги използвайте предпазни мерки.