как да кажа на нашите, че си имам гадже

Как да кажа на наш’те, че имам гадже? (видео)

Ако се притеснявате как вашите родители биха реагирали на тази новина, може да се подготвите предварително. Помислете какви притеснения биха изразили те, за да сте готови да отговорите на въпросите им.

Разбира се, родители ви може вече да са говорили много пъти с вас по темата за гаджетата и да не се притеснявате да им споделите, че този момент е дошъл за вас и сте намерили някой когото харесвате. Това е страхотно!

Но ако никога не са говорили с вас за това, е нормално да се притеснявате да им споделите, но няма страшно. Изберете някоя спокойна вечер, когато всички са отпочинали, включително и вие самите, съберете лека доза смелост и просто им кажете, че сте започнали да се виждате с някого. Разбира се, не е задължително да казвате на двамата едновременно. Ако се чувствате по-спокойни, може първо да кажете само на единия родител.

Опитайте се да не показвате твърде много притеснението си. Изслушайте какво имат да ви кажат, след като споделите. Някои родители могат да реагират просто с „много се радват“, други пък ще се впуснат да задават въпроси „ама къде се намерихте, на колко е години, колко сериозни са нещата.“ Бъдете спокойни, не се напрягайте и просто им разкажете за нещата, които ги интересуват.

Имайте едно на ум, че ако досега не сте си говорили за секс с родителите си, то сега най-вероятно ще бъде този момент. Не се дърпайте от разговора, колкото и неудобно да ви се струва че е. Може би вече си знаете, че трябва да правите секс само когато сте наистина готови и сигурни в това и винаги, всеки път с презерватив. Но ги изслушайте. Те имат какво да ви кажат. И може да вземете много от тях. Може и да е добър повод да започнете да си говорите по тези теми с тях. И те са били тийнйеджъри, колкото и невероятно да ви се струва това сега. И те са минали по вашия път.

А сега им покажете, че щом сте вече достатъчно големи да имате гадже, сте и достатъчно големи и зрели да водите подобни разговори с тях.

В крайна сметка няма страшно. Най-добре е да сте открити с родителите си и дори да се притеснявате, те най-вероятно вече са наясно, че рано или късно техните вече пораснали деца ще се забъркат с любовта и секса. Не ги подценявайте. Хубаво е да знаят, че сте във връзка, хубаво е и да познават човека, за да може да изградите доверие и за да не се притесняват толкова много за вас.