Какво могат жените? (видео)

Момичетата и жените са ни важни. На всички нас. Ние сме повече от половината население на Земята и ако не сме добре и не сме щастливи, губят всички. Светът ще е много по-лошо място за живот и ще се развива далеч по-бавно.

Какво можем да направим, за да променим това?

Защо да променим? Ами защото все още живеем в един предимно мъжки свят. (Въпреки че ние с ме повече.) Мъжки, защото най-важните решения в политиката и в големите компании все още се взимат предимно от мъже.
Няма как положението на жените по света да се подобри, ако в правителствата и парламентите – изобщо в управлението, няма достатъчно жени. Затова, момичета, е много важно винаги да бъдете там, където се взимат решенията. Какво значи това? Да сте в училищния съвет или пък в градския младежки парламент, или в която и да е организация, която определя какви ще са правилата или как ще се харчат парите. Колкото по-рано се сдобието със самочувствието, че гласът и мнението ви могат да променят средата, толкова по-голям е шансът един ден да станете жена лидер. В каквото и да изберете да правите. Да сте главният лекар в болницата, да сте шефът на адвокатската кантора, на софтуерната или която и да е било друга компания, управителят на магазина, заведението, фабриката… Или да сте министър-председател на България!