Какво става с момчетата в пубертета? (видео)

Какво става с момчетата в пубертета?

Когато момчетата станат на 13, 14, 15 или16 години, тялото им започва да се променя. Това може да да отнеме години или пък да стане много бързо и за няколко месеца да пораснат на височина с цели 10 сантиметра.

Раменете им се разширяват, уголемява се челюстта, започват да се окосмяват по лицето, под мишниците, между краката, по корема, гърдите, а понякога и по гърба. При всяко момче е различно и никой не може да каже кога точно ще стане това. Или в какъв ред.

Не се тревожи и не се сравнявай с приятелите си. Няма как да влияеш на процесите в тялото. Заради бушуващите хормони може да ти излязат пъпки. Кожата и косата се омазняват. Момчетата започват да се потят много повече и да миришат по-силно. При това не само когато спортуват.

Започват да се притесняват и дали всичко им е наред. Особено за формата и размера на пениса им. Запомнете, че не можете да промените пениса си, така както не може да промените номера на обувките си. Не вярвайте на всичко в рекламите, форумите и сайтовте, които ви обещават, че ще ви помогнат да увеличите размера на пениса си. Било то с хапчета, гелове, импланти или джаджи. Само може да си навредите.

Ако мислите, че наистина имате проблем, трябва да отидете на уролог. Това е лекарят, който се занимава с мъжките болести.

Още съвети за тийнейджъри, търси в онлайн каналите на Surecheck и Loveguide.