Наш’те не харесват гаджето ми! (видео)

“Родителите ми не харесват гаджето ми, но ние сме много щастливи заедно. Те постоянно ми повтарят, че мога да срещна някой много по-подходящ. Супер много ме стресират, защото аз си ги обичам нашите, но няма да си проваля връзката заради тях. Какво да правя?“

Предполагам, че първата ви реакция в подобна ситуация е да се отдръпнете от родителите си или да се влезете в едни големи кавги с тях. Но да знаете, че това не е добре за никого. Не работи и скришом да продължите връзката си. Подобни тайни от вашите родители могат единствено да срутят доверието помежду ви. А и цялото това напрежение да имате таен живот може да доведе до странични проблеми – с училище, други хобита и занимания, с останалите ви приятели, както най-вероятно и с връзката ви.

Само защото те са родители, а вие не сте съгласни с тях, това не означава, че те нищо не разбират. Да, и те сигурно не са перфектни, но имат години опит и мъдрост, които вие все още нямате. Заради това може да са видели някои тревожни сигнали в гаджето ви много по-лесно от вас, защото вие най-вероятно сте заслепени от емоциите си към него или нея. Струва си да опитате да паузирате гнева си към тях и да прецените дали те все пак не са прави.