Q&A. Как да разпознаем девствено момче? Пъпчици долу? (видео)

Весела и Радо отговарят на вашите въпроси – как да разпознаем девствено момче, пъпчици долу и други интересни теми.

Според теб кога е нормално едно момиче да почне да мастурбира?
Когато си реши. Мастурбацията е нещо, което ни помага да разберем повече какво ни харесва и кое ни възбужда. Но не всички мастурбират. Някои момичета го правят от преди да започнат да водят сексуален живот и се притесняват дали няма така да загубят девствеността си. Няма, спокойно. Ако ви харесва го правете, ако не – не го правите и толкова. Без значение на колко сте години и дали вече сте правили секс или не.

Най-добрата ми приятелка ще излиза с момчето, което харесвам…
Е това не е много яко, но се случва често. Тя знае ли, че го харесваш. Кажи й как се чувстваш, но може и тя много да го харесва. И тогава той ще избере с коя да бъде. Ако те двамата се харесват взаимно, по-добре го приеми и си остани приятелка и с двамата. Със сигурност скоро ще се появи друго момче, което да си харесваш и с което ти да излезеш. Но е тъпо да си разваляме приятелството с някого, само защото харесваме един и същ човек. Тъпо е и да поставяме условия от типа на – щом аз го харесвам, ти няма да излизаш с него, иначе не съм ти приятелка повече.

Аз съм на 17 години и още нямам гадже това нормално ли е! Питам защото всички те ми приятели си имат гадже !!

Другите са си други, ти си си ти. Нормално и да имаш гадже, и да нямаш във всеки един момент от живота, от 13-14 годишен нагоре да кажем. Не всеки има нужда да бъде с други, и не по всяко време. Така че не се тормози, само защото всички имат, а ти не. Ако харесаш някое момиче и тя те хареса, ще имаш гадже. Насила не се получава, казвали сме го много пъти.

Ако гледаш порно, без да се пипаш, това брои ли се за мастурбация? И как влияе на организма?
Не се брои. Мастурбация е да си доставяш сексуално удоволствие като се докосваш сам. Гледането на порно си е просто гледане на порно. Имаме поне два епиозода за порното, припомнете си ги, там обясняваме какво е важно да знаете за филмите 18+.

Как да разберем дали един мъж е девствен или не е девствен?
Като го питате дали е правил секс или не 🙂 друг начин няма, не му личи по погледа, ако това питате.

Аз имaм някaкви пъпки по пенисa. От кaкво може дa сa и дaли сa безвредни и съм нa 14?
Най-вероятно са безвредни. Наричат се перлени пенилни папули, много момчета и мъже ги имат – като бели точици около главичката на пениса. Това си е чисто козметичен дефект, не пречат и не създават проблем, освен естетически. Могат да се махат много лесно и бързо с лазер, но често след това се появяват отново. Не е нужно специално за тях да ходите на уролог, но ако ходите по друг повод, може да попитате за тези пъпчици и какво се правят.

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg