Вагина

Част от женските полови органи са разположени вътре в тялото, а друга част са отвън. Често, когато имат предвид женски гениталии или полови органи, хората използват думата „вагина“, но в действителност вагината е само част от тези органи. Тя е отворът (подобен на тръба), който свързва вътрешните и външните полови органи на жената.

Вагината

Вагината е мускулеста тръба, която свързва вулвата (половите органи, разположени външно) и утробата (матката, разположена вътре). От нея излиза кръвта при менструация. В нея прониква пенисът при сексуален акт и от там излиза бебето при раждане.
Вагината е обгърнат от лигавица – кожа, която произвежда влага, подобна на тази в устата ти. Тази влага играе ролята на лубрикант при секс, прави усещането по-приятно, като същевременно предпазва от инфекции.
При сексуална възбуда вагината става по-влажна и се отпуска. Това позволява проникването на пръст или пенис в нея. Тъй като вагината е мускул, тя има свойството да се стяга или отпуска, като донякъде жената сама може да контролира този процес.