Гаджета

Какво правим, когато сме гаджета?

Когато станете гадже с някого правите почти всички неща, които сте правили и преди това заедно. Сигурно ще прекарвате малко повече време заедно и вече няма да се притеснявате дали вашият любим или любима ви харесва.

Особено в началото на една връзка има много гушкане, държане на ръце и желание да сте по цял ден заедно. Опознавате се и опитвате нови занимания заедно, излизате на дълги разходки, гледате филми, виждате се с общи приятели, организирате си романтични вечери, пишете си „добро утро“ всяка сутрин, правите си комплименти. Абе пълна идилия.

Гаджетата си споделят и се подкрепят.

Когато си във връзка с някого се предполага, че имате доверие на човека до себе си. За това и му споделяте неща, които ви е трудно да споделите на други хора – притеснения за изпити, проблеми с родителите или с някоя приятелка. Това важи и за двата партньора – не само трябва да споделяме, но трябва и да изслушваме половинката си. Да се опитваме да я разберем и подкрепим.

Гаджетата се карат.

Не си мислете, че всичко е розово в една връзка. Караниците са нещо нормално, дори понякога за дребни неща. Разбира се, всичко си има граници. Ако някой ви кара да се чувствате зле повече от колкото добре, то тогава трябва да се махнете от този човек. Но кавгите за това, че все закъсняваш за среща или кой филм ще гледате са си част от приключението. И ако се харесвате и обичате достатъчно, ще намерите начин как ту единият, ту другия да прави компромис.

Гаджетата водят и сериозни разговори.

Понякога караниците може да не са за филм, ами за това, че „не ми обръщаш достатъчно внимание“, например. Бъдете подготвени да споделяте мислите и чувствата си за вашата връзка, макар и да ви е страх да си кажете какво мислите. Ще започнат и разговори за ревност и доверие и това е нормално.

Идва момент, в който гаджетата си говорят и за секс.

Разбира се, всичко това се случва, когато и двамата сте готови и го искате. Не трябва да има нищо прибързано в това начинание.

Няма рецепта или даден план какво да правим като сме гаджета. Важно е всичко, което правите заедно да се случва естествено и на двамата да ви харесва да го правите с удоволствие. Разбира се, ще трябва да правите компромиси, ще има караници, но голямата картинка е да се чувствате добре заедно. Да се подкрепяте и разбирате, да се правите щастливи и да си казвате истината, когато възникне проблем.

Active-citizens-fund

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg