не мога да свърша

Q&A. Не мога да свърша. Видях наш’те да го правят. Какво е да имаш гадже? (видео)

  • Трябва да си купя презервативи но ме е срам да отида до аптеката и да си взема.

Така е, ако си готов за секс си готов да идеш и да си купиш презерватив. Просто иди в супермаркет, на касата има изложени, никой нищо няма да те пита, нито ти ще трябва да кажеш скандалната реплика “една кутийка презервативи, моля”. Но пак ти казваме – да си купиш презервативи не само не е срамно, но и похвално и означава, че те е грижа за теб и за партньорът ти.

  • Можем ли да се разболеем ако партньора ни не ни пусне сперма по време на секс. Ако това се случи, трябва ли и двамата да отидем на преглед за прихваната болест.

Да, можем да се разболеем, защото сексуално предаваните инфекции не се предават само ако сперма проникне в тялото на момичето, предават се и от вагинален секрет и от предеякулационната течност, от анален секрет, от разменяне на секс играчки и така нататък. Затова казваме, че трябва винаги да се ползват презервативи, независимо дали момчето ще свърши вътре в момичето или не. Ако имате съмнения, че някой от двамата партньори е имал някаква инфекция или пък сега усещате нещо нередно, да – по-добре отидете на лекар. Момичето на гинеколог, момчето на уролог.

  • Здравейте, проблем ли е ако момичето, което харесвам е малко по голяма от мен 8 клас сме и двамата, но е по-голяма от мен с около 6-7 месеца?

Не, това е супер малка разлика, дори една година да беше по-голяма, пак щеше да е окей. Не го мисли изобщо. Моята приятелка също е по-голяма от мен :)))

  • Какво да направиме ако харесваме момче и момичета едновременно?

Нормално е в тийнейджърските години да има период, в който харесваме хора от противоположния пол, но и сме толкова близки с приятелите си, че не сме сигурни дали не изпитваме романтични чувства и към тях. Може това да е временно, може и да продължи и да се окаже, че си бисексуален или бисексуална. Може да пробваш как се чувстваш и с момчета и с момичета и да прецениш. Няма как ние да знаем по-добре от теб.

  • Когато видиш родителите как правят секс как да постъпиш?

Никак. Видял си нещо нормално, но няма защо да го обсъждаш и с тях и с приятелите ти. Вашите сигурно ще се притеснят малко и ще им стане неудобно, така че просто си запазваш тази информация за себе си. Все пак и ти така си бил направен. Иначе можеш само да се радваш, че вашите правят секс, това означава, че още се харесват и обичат и имат хубава връзка. В много семейства не е така. Сексът е супер приятно и полезно преживяване.

  • Срамно ли е на 15 да си девствен/а (съответно за момиче и момче)?

Нееее, хиляда пъти сме казвали. Няма възраст до която задължително трябва да си правил секс. Срамно е на 15 да си груб, невъзпитан, да не уважаваш околните, на лъжеш, да крадеш, да говориш зад гърба на приятелите си…ей такива неща. Ако си девствен на 15 значи още не си готов за секс, не си срещнал човека, с който да го направиш. Има време за това, не се притеснявай, независимо дали си момче или момиче.

  • Нормално ли е понякога супер много да ми се прави? И добре ли е да го направя на 15 или да изчакам и ако да до, колко горе-долу?

На втората част на въпроса отговорих току-що, за първата – да, нормално е. След като вече си в пубертета, щом си на 15, хормоните бушуват, вършат си работата и е нормално да изпитваме сексуална възбуда и да искаме да правим секс, това е част от съзряването. Нормално и за момчетата и за момичетата. Затова и някои от тях започват да мастурбират и по този начин разтоварват напрежението в тялото си.

  • Какво е да си имаш гадже. Аз съм на 13 и всички други момичета от моя клас си имат ама те казват че било гадно, хубаво, безмислено и др глупости вече не знам. Помощ.

Да имаш гадже означава да имаш до себе си човек, който много харесваш, много ти е приятно да бъдеш с него, да си говорите, да правите заедно различни неща, да се прегръщате, да се целуваате, а от един момент нататък и да правите секс, но не и на 13. Твоите съученички, които казват, че да имаш гадже е гадно и безмислено, явно не знаят какво означава да имаш гадже.
Но недей сега на всяка цена да искаш да имаш или да нямаш гадже заради приятелките ти. Тези неща не стават насила. Ако се появи някой, който много ти харесва, тогава ще го мислиш.

  • Бих искала да Ви попитам дали е възможно едно момиче да не може да свърши.

Напълно е възможно, и момиче и момче. Не абсолютно всеки път и двамата партньори свършват по време на секс или когато мастурбират или си доставят сексуално удоволствие един на друг.
Ако това е така абсолютно всеки път, значи нещо не правите както трябва или има проблем, но ако се случва само понякога е в реда на нещата. Ако сте с нов партньор и още не сте свикнали един с друг и не познавате телата си и на кой какво му харесва е още по-възможно един от двамата или и двамата да не могат да свършат, но постепенно би трябвало да можете да си доставяте удоволствие така, че и двамата да достигате до оргазъм.