Неловки моменти след секс

Неловките моменти след секс за първи път

Без значение от това колко опит имате, сексът с нов партньор доста често може да бъде неловък. Това си е интимно преживяване, за което е нужно много доверие. Колкото и да харесваме някого, за съжаление рядко нещата се получат от първия път. И двамата не познавате телата си и нямате представа какво харесва другия човек и какво не.

И такаа… стигали сте до този момент, дори и всичко да е минало доста гладко, пак могат да се получат неловки ситуации след случката.

Да започнем със събличането. Някои хора могат да нямат проблем с това с нов партньор. А при някои може да се получи доста непохватно, когато се чудите кой кого трябва да съблече, сам ли да се съблека и т.н. Друг момент, в който може да ни стане неудобно е след това, когато си лежим голи един до друг. И за това хукваме да си търсим дрехите незнайно къде разпилени из стаята. А и самата мисъл, че някой ни наблюдава докато си търсим дрехите ни кара да се чувстваме още по-неловко и да извършваме едни странни движения и дори да се спъваме в собствените си крака.

Бъдете подготвени за тези моменти – могат да се случат, а могат и да не се. Това, което ще ви помогне и ще ви успокои е, че и на другия сигурно му също толкова неловко и е в същата ситуация и най-вероятно по никакъв, ама по никакъв начин не ви съди, не ви се присмива или каквото и да е в този дух. Запомнете – дишайте дълбоко и се опитайте да се отпуснете и да ви е срам колкото се може по-малко от голотата ви.

Доста неловко е и след секс да започнете да се чудите до колко му е харесало на другия човек. Да, няма нищо лошо, напротив, в това да си говорите какво ви е харесало и какво не. Научете се да си споделяте и говорите за тези неща си говорите. Комуникацията за секса, както и във всяко друго нещо, може да доведе само до постигане на по-добри резултати.

Внимание! Ако това е първият път с нов партньор, много е вероятно и двамата да се притеснявате, а това доста често се отразява на представянето както на момичето, така и на момчето. Когато се вълнувате и ви е важно, обикновено първият път не е велик. За да е, трябва да мине време, да се опознаете, да си имате доверие, и двамата да се отпуснете – което много рядко се получава от раз.

Възможно е момчето да свърши по-бързо от очакваното, и това е съвсем нормално. Имайте го предвид и в никакъв случай не реагирайте по негативен начин. Момчета, и вие не се притеснявайте, случва се, често, дори и на големи, възрастни, мъже.

Има и огромна вероятност нещата въобще да не се получат, тоест на момчето да не му стане. Да, доста неловко, но отново не е нещо, което е странно или срамно. Понякога при голямо желание и притеснение, момчетата не успяват да достигнат до ерекция. Може да чуете повече по темата в нашият канал. Подобна ситуация с нов партньор вероятно е още по-неловка, но трябва да се опитате да не му предавате голямо значение. Мислете за това – толкова много му пука и му е толкова важно, че притеснението побеждава. Пак да кажем – нормално е и се случва и на големи, възрастни мъже.

Трябва да запомните, че сексуалните взаимоотношения в началото на връзката ви с нов партньор не винаги ще са страхотни. Ако ви се получи от първия път – супер! Вие сте направо изключение! Ако не, то не се отказвайте един от друг само заради това. Дайте си време, все пак сексът изисква опознаване на телата и доверие в партньора. Комуникирайте без страх, разбира се внимателно и нежно, за да не нараните или обидите другия човек, и нещата ще се получат. А и всички тези неловки моменти след време се превръщат в доста забавни спомени, които да си обсъждате – което пък ви сближава още повече.

И правило номер едно, винаги, винаги – независимо дали е първият секс или стотният – ползвайте презерватив. Няма презерватив – няма секс.

Active-citizens-fund

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg