Притеснения и самочувствие. Не ме привлича сексуално. (видео)

Има момиче, което е много готино и се разбираме добре, но тя не ме възбужда сексуално(просто тялото и е много далеч от стереотипа за “секси”). Съвет?

Предполагаме, че съвет и въпросителна означава дали може да има нещо между вас или не. Физическото привличане е задължителна част от условията да има химия между двама души. То може да не се появи в началото – да си приятел с някой, да ви е супер, но да не си представяш как ще правиш секс с него или нея или както ти казваш „да не те възбужда“. Понякога с времето обаче започваш и физически да харесваш човека, или пък правите секс и разбираш, че не си бил прав за липсата на сексуално привличане.

Но може и някой да ти е супер-супер готин като човек и приятел, но категорично да не те възбужда физически. Няма как да го промениш това и да стане връзка. В идеалния случай един човек трябва да ни привлича и физически, и емоционално, и интелектуално, за ни е хубаво заедно.

Валидно е и обратното на твоята ситуация – някой да те възбужда много, но да нямате какво да си кажете и никакви общи интереси. Тогава нещата обикновено се случват, т.е имате някакви сексуални отношения за известно време, но после си омръзвате.

Никой не ме харесва и не ме иска и се чувствам зле

Това е вечна тийнейджърска драма, а и не само тийнейджърса и тук рискуваме да прозвучим супер бла-бла и като от книгите за взаимопомощ, но наистина няма какво друго да ти кажем освен – Ако ти самият не се харесваш, няма как и другите да те харесват. Това е. И единственият начин да ни повярваш е да се опиташ да промениш отношението си към себе си. Каквато и книга, статия или лекция да намериш по темата, ще видиш, че всяка от тях завършва с „една от най-сексапилните черти у всеки човек е неговата увереност и самочувствие“. Когато се чувстваме зле, излъчването ни е зле и хората ни възприемат зле. Когато се смятаме за готини и се харесваме, и другите ни харесват.

Радо това нормално ли е на 16 съм аз досега съм нямал приятелка другите ми приятели имат.

Норамално е, изобщо не се сдухвай. Ние сме обиколили много училища и познаваме много тийнейджъри, мнооого голяма част от тях на 16 не са имали гаджета. Имаме един по-старичък епизод, който се казва „Кога трябва да си хвана гадже“ – гледай го, скоро ще направим и втора част. И тук за теб важи това, което посъветвахме и предишния фен или фенка (не знаем) на Loveguide – ако ти е тъпо, че всички имат гаджета, а ти не – това ще си личи и шансовете да си хванеш гадже ще са по-малки.

Ако не ти пука и се държиш (и си вярваш), че всичко ти е окей, ще имаш излъчването на момче със самочувствие, а това привлича момичетата.

Момичетата не харесват когато правиш секс с тях и не свършваш. Знам го от личен опит, защото една мацка точно за това ме заряза. Доста време се чудих защо, каква е причината. И в последствие разбрах. Самата тя ми каза.

Това не е точно въпрос, а коментар, но го включваме, защото има какво да добавим по темата. Да, ако има някакъв сериозен и постоянен проблем в сексуалните отношения, това може да е причина за раздяла.

Но е нормално понякога да се случва на момчето (както и на момичето) да не може да свърши по време на секс. Няма драма и не е причина за скъсване. Просто го уточняваме, за да не си мислите всеки път „леле трябва задължително да свърша, щото тя иначе ще ме зареже“ и вероятността да не свършите става по-голяма.

Въпрос: Почти на 20 години съм , вече имам всички обичайни черти за края на побертета ,но все още имам младежки пъпки. Нормално ли е , и има ли шанс те да останат след края на побертета?

За съжаление тук идваме с лошата новина, че няма гаранция, че пъпките ще си отидат заедно с пубертета. Би трябвало поне да намалеят, но е въпрос на кожа – има хора, на които цял живот им излизат пъпки, има и други, които имат само през пубертета, има и такива, макар и малцинство, които никога не са имали пъпки в живота си.

Просто се грижи за лицето си, почиствай сутрин и вечер с продукт за акне и слагай крем през деня. Ако положението е сериозно, най-добре отиди на дерматолог, не чакай да си минат от само себе си, защото могат да ти останат белези.

Active-citizens-fund

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg