Q&A. Ниско самочувствие! Как да говоря с момиче? (видео)

Радо отговаря на вашите въпроси – ниско самочувствие, как да говоря с момиче, какво ще стане ако получа ерекция при уролог и други интересни теми.

Може ли да направите видеоклип за това какво трябва да правим като някои ни закача вътре във дискотеката.

Първо, му казваш да те остави на мира и че те притеснява. Ако си с приятели и компания, те също могат да помогнат. Ако малоумникът продължава да те закача и не можеш да се отървеш от него, се обръщаш към някой от служителите на дискотеката, най-добре охраната. В нормалните барове и заведения, охраната би трябвало да ти съдейства. Все пак работата й е да осигурява приятно прекарване на гостите на заведението и да гони онези, които пречат.

Грозен ли е луфта между краката от секс?

От секс не се получава луфт между краката, това е някакъв абсолютен мега стар мит, който сто пъти сме развенчавали. Изобщо не се променя походката или структурата на жената от секс. Някои момичета имат луфт между краката, други нямат. Някои смятат, че този луфт е грозен, други им харесва. Това е, останалото са глупости.

Какво ще стане ако получа ерекция при уролог?

Нищо няма да стане, но и е много малко вероятно да ти стане. В медицинските прегледи няма нищо сексуално, обикновено като ходим на лекар сме притеснени и имаме проблем и изобщо не ни е до секс. Така че не се притеснявай, че може да получиш ерекция в лекарски кабинет. Но дори да получиш, няма никакъв проблем. Едва ли ще си първият, лекарите са свикнали и са виждали какво ли не.

Какво да правя ако той дава смесени сигнали? :/

Кажи му, че не го разбираш и да бъде по-конкретен и че само те обърква. Не знам, няма какво друго да направиш, освен да му кажеш, че предпочиташ да е по-директен и да е ясно какво иска.

Нормално ли е да се влюбя в човек, с който съм се виждала веднъж, но си пишем постоянно и съм го опознала, знам какво харесва и т.н?

Нормално е, но е важно да знаеш, че колкото и да си мислим, че сме опознали един човек само от писане в чата, това никога не е като истинското общуване. Да, може много силно да те привлича, да си мислиш, че е идеалният мъж или жена, да си фантазираш какво би било ако сте заедно, но докато не прекарвате и много време физически заедно, никога няма да знаеш какъв човек е в действителност.

Аз имам 2 въпроса: 1. Как да си повдигна самочувствието? 2. Как да се осмеля да говоря с момичета?

За тези два въпроса няма да ни стигне и цялото време на света, но ги оставихме, защото ги получаваме много често. Ако си ученик и в училище имате психолог, бихме те посъветвали да отидеш да си поговориш с него. В това няма нищо срамно или страшно. Но липсата на самочувствие е сериозно нещо и иска много усилия, често и терапия и срещи с психолог, за да се справим с него. Най-вероятно и заради ниското самочувствие те е страх да говориш с момичета, двете неща обикновено са вързани.

Имам приятел, но когато му пиша почти никога не ми отговаря. Притеснява ме това, че вече не ме харесва , въпреки че сме заедно от по-малко от месец. Какво да правя?

Ако още на първия месец имам притеснения, че гаджето ти не те харесва и не ти отговаря на съобщенията, явно не сте най-успешната двойка. В началото на връзка по-скоро е обратното – и двамата искате да сте непрекъснато с другия човек, да му
споделяте всичко, да си говорите по цял ден и цяла нощ.Така че най-добре си поговори с него и го питай директно дали те харесва, ако отговорът е не, карай нататък и не го мисли толкова.

Нормално ли е когато се обръсна след 1 седмица да ме сърби. А когато се обръсна вече не ме сърби. Момче съм на 14 години.
Абсолютно, когато космите растат, кожата започва да ни сърби. После като се обръснем, сърбежът минава и ни е приятно няколко дни, после пак започва. Затова не е и много лесно да си пуснеш брада, защото трябва да чакаш доста време докато брадата порасне и мине сърбежа.

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg