Готови ли сме за секс? (видео)

Готови ли сме за секс?

Труден въпрос, но има отговор. Разбира се, за всеки е различно. Но пък ние ще се опитаме да ти кажем кои са универсалните признаци, по които да се ориентираш дали ти, лично, сега, днес, тук и сега си готов да направиш тази промяна – да минеш от лагера на “девствените” в групата на “ние-сме-правили-секс”.

Започваме от там, че първото нещо, което трябва забравиш е това дали другите около теб вече са спали с момче или момиче. Първо изобщо не можеш да сте сигурни, че това наистина е така. Огромна, ама наистина огромна част от приятелите ти могат да се правят на супер вещи в секс занаята, да приказват каква бройка са навъртяли и всякакви подобни изхвърляния, а истината да е съвсем друга. Може изобщо да не са правили секс. Може да са правили само веднъж (и да е било доста злополучно). Може всичко. Това са те. Ти си ти и най-важното е да слушаш собствените си глава, сърце и тяло.

Сексът е важно нещо, независимо дали си на 16 или на 46 и независимо дали ще го правиш за първи път или си имал няколко партньора. Сексът е важна стъпка защото може да ти докара сексуално предавана инфекция. Или нежелана бременност. Сексът променя отношенията между двама души. Събира, разделя, скарва, сдобрява…Затова е добре да го правим заради правилните причини и в правилните моменти.