Как се прави тест за бременност? (видео)

Един от големите панически страхове на момичетата, когато стане дума за секс е, че могат да забременеят. И с право. В днешния епизод отговаряме на най-често задаваните въпроси, свързани с тестовете за бременност и кога и как може едно момиче да разбере дали е бременна.

Всяко момиче, което вече има цикъл, може да забременее, при това още първия път, когато прави секс с проникване.
Може да забременее дори още да няма цикъл, защото първата овулация настъпва преди първото кървене и никой не може да знае кога точно ще се случи това. Може да забременее дори цикълът й да е нередовен. Може да забременее дори по време на цикъл.
Ако е толкова лесно, защо тогава има толкова много възрастни, които опитват с години да имат деца? По много причини, които се наричат с общото име ‘репродуктивни проблеми’. Но това е голяма тема, която не ни засяга в момента, защото в тийнейджърските години все още не е ясно кое момиче колко лесно може да забременее. Има много голям шанс да си от тези, на които им се случва от раз. Затова е важно да мислиш за предпазване от забременяване от първия път, когато правиш секс. Най-лесният и достъпен начин е с презерватив, защото така освен от забременяване ще се предпазиш и от сексуално предавани инфекции.
Ако по една или друга причина се съмняваш дали си бременна, можеш да си направиш тест за бременност.

Още информация как работят различните тестове за бременност може да намерите на https://surecheck.info/main/bg