Мастурбация, момичета! (видео)

Знаехте ли, че момичетата също мастурбират?!

И в това няма нищо лошо. Мастурбирането не е запазена територия само за момчетата. Aко ти харесва, можеш да го правиш колко си искаш, без да имаш каквито и да било скрупули, че това те прави лошо момиче.

Да уточним мастурбирането е да стимулираш онези части от тялото, които при допир ти доставят сексуално удоволствие. Това могат да бъдат гърдите, клитора, вагината, вулвата или ануса.

Когато стане дума за момичета и секс, всички говорят за вагината, но истината е, че повечето момичета изпитват оргазъм при стимулация на клитора, а не при проникване във вагината.

Различните проучвания дават различни числа, но със сигурност всяко второ момиче между 14 и 17 е мастурбирало поне веднъж. Така че, ако се притесняваш, че си някакво невероятно изключение, спри да го мислиш. Пак ти казваме, в мастурбирането няма нищо срамно или пък нездравословно. Факт, че момчетата го правят много повече от момичетата (около 80%), но това е просто статистика.

Да си доставяш сам сексуално удоволствие не е перверзно или извратено. Нито странно, още по-малко гнусно. От друга страна, ако не мастурбираш, това също не означава, че си някаква задръстена пуританка. За това няма правила и няма „трябва“.

Опознай тялото си, за да го обикнеш

Няма две еднакви тела, следователно и няма две еднакви момичета, които да се възбуждат от едни и същи докосвания или движения. Отнема известно време на проби и грешки, докато разбереш какво ти харесва и какво не работи за теб, и понякога е по-лесно да откриваш тези неща сама, а не да се притесняваш от присъствието на партньор. Можеш да започнеш да изучаваш тялото си и да си наясно какво те възбужда, преди да си почнала да правиш секс и след това ще можеш да покажеш на гаджето си какво да прави, за да ти достави удоволствие. Струва ти се прекалено? Не, не е. Сексът е удоволствие, а за да стигнем до удоволствието понякога са нужни малко обяснения.

Продължителната стимулация може да те накара “да свършиш”, но не очаквай всеки път, когато мастурбираш да получиш оргазъм. Също така не можем и с точност да ти кажем колко дълго трябва се възбуждаш сама, за да стигнеш до края. При всяко момиче е различно – има такива, които се възбуждат и стигат до оргазъм за минути, на други може да им трябва и цял час.

“Свършването” не е задължителен елемент от удоволствието при мастурбиране. Оргазмите са страхотно усещане, но възбудата сама по себе си е достатъчна причина да си доставяш удоволствие сама, щом това ти харесва.

Мастурбирането е вид секс. Соло секс. И тъй като няма опасност да забременееш или да се заразиш със сексуално предавани инфекции, това е и най-безопасната форма на секс. И все пак не забравяй да си измиеш ръцете преди да започнеш, за да не вкарваш външни бактерии в тялото си. Другото важно правило е, след като свършиш, да се изпишкаш. Най-честите урологични инфекции (като цистит, например) се получават, когато бактерии от ануса попаднат в уретрата. А при мастурбация това лесно може да се случи. Същото важи и за секса с партньор. Пишкането след секс помага да изхвърлиш лошите бактерии преди да са влезли по-навътре в тялото.

Можеш да мастурбираш и ако си девствена. Под девственост се разбира момиче, което не е правило секс с друг човек, а не такова, което никога не е пъхало нищо във вагината си. Бъркането с пръст във вагината не може да доведе до разкъсване на химена, защото той е доста по-навътре в тялото. Следователно не се притеснявай, че мастурбирайки можеш “да загубиш” девствеността си.

Още няколко мита за момичетата и мастурбацията

“Ако мастурбирам, там долу ще стане много широко и сексът с партньор после няма да ми доставя удоволствие.” Крайно нелепо твърдение, което можеш да срещнеш доста често. Соло сексът е абсолютно здравословно и приятно занимание. Единственият проблем може да се появи в някакви супер крайни случаи, в които го правиш толкова често, че започва да ти пречи на останалия живот. Но в общия случай нито ще промениш размера и формата на вагината си, нито ще повлияеш на усещането при секса с партньор. Това са пълни заблуди.

“Ако гаджето ми мастурбира, значи не ме харесва достатъчно.” Можеш да правиш страхотен секс с някого и да си напълно задоволен от връзката си и пак да мастурбираш. Истината според психолозите е, че хората мастурбират повече, когато имат щастлива връзка. Така че по-скоро приеми самозадоволяването на партньора си като комплимент за теб, отколкото да си мислиш, че нещо в секса не е наред.