Наш’те ми се ровят в нещата. Нямат ми доверие. (видео)

Здравейте,

В този епизод Весела Бабинова ще ви поговори за връзката с родителите, изграденото доверие и уважение на личното пространство. „Имам голям проблем с моите родители. Вече не знам за кой път ги хващам, че ми ровичкат из личните ми вещи, не знам от къде идва това и не знам какво да правя. “

Нека първо разберем защо се случва.
Така, родителите ви нямат доверие и се чудите защо. Със сигурност много се притесняват за вас. Вашите родители си общуват с други родители, слушат различни истории за това какви ги вършат някои тийнейджъри и започват да си задават въпроса „ами нашето дете?“ Понякога вместо да си поговорят с вас, ще започнат да ровичкат из личните ви вещи, дори и из телефона ви. Но имайте предвид, че това, което изглежда като недоверие е породено от страх какво може да ви се случва. Не казваме, че е хубаво, и е добре така да се прави, но го имайте предвид преди да започнете да се карате с тях. Те ви мислят доброто!
Ако мислите, че няма причина поради която родителите ви да правят тези неща, то трябва спокойно да поговорите с тях и да им обясните, че това ви задушава и ви кара да се чувствате, все едно сте направили нещо лошо, когато не сте. И колкото повече те се ровят, толкова повече вие се настройвате срещу тях.