Q&A. Забременяване, лошите момчета, объркващи сигнали! (видео)

Здравейте,

Радо отговаря на вашите въпроси за забременяване, лошите момчета, объркващи сигнали и други интересни въпроси.

Окей ли е да питам момичетата, кога им е било сефтето, щото имам такъв навик?
По-скоро не е окей, особено с момиче, което не ти е много, много близко и тепърва се опознаваш. Кой кога е правил секс за първи път си е доста личен въпрос и повечето хора не са склонни да разказват за първия си път. Това по-често се случва да се споделя между много близки приятели, ако темата отиде натам, всички започнат да си разказват за първите сексуални преживявания и всеки преценява дали и какво да сподели за своите собствени. Но да се познаваш с някое момиче отскоро и да я попиташ в очите или в чата „а ти кога го направи за първи път“ е по- скоро неуважение към личното й пространство. Не е твоя работа, тя сама ще си реши да ти разкаже или не някои ден.

А може ли след като си правил секс да ти закъснее?
Оказа се, че много момичета попадат на тази информация в интернет и ни питат нормално ли е след като си загубят девствеността цикълът им да закъснее. Аз нямам цикъл, но се консултирах и искам да ви успокоя, момичета, че няма връзка между загубата на двойствеността и редовността на цикъла ви. Няма причина да ви закъснява след първия път като сте правили секс, нито пък да ви дойде по-рано.

Ако съм девствена и никога не съм имала приятел смисъл не съм правила абсолютно нищо има ли някакъв начин да съм бременна? Защото усещам всички симптоми, а съм убедена, че не съм била с момче и прочетох за някаква, която е забременяла девствена.
Тази някоя най-вероятно се е казвала Мария Магдалена, може би. Не, не, няма абсолютно, грам, никакъв, никакъв начин момиче, което не е правило абсолютно нищо с момче да е бременно. Не знам какво и къде сте чели в интернет, но ако не сте правили секс, просто няма как да сте бременни, каквито и симптоми да усещате, каквото и да си внушавате, дори да ви закъснява цикъла, то е от нещо друго, но не и защото сте бременни.

Здравейте искам да ви попитам дали има вероятност от забременяване тъй като с приятеля ми се целувахме и той свърши върху панталона ми. Спермата не прониква през платове, нали?
Не, не прониква. Това май го обясняваме през няколко епизода. Но ако сте с дрехите, или поне момичето ако е с дрехи и не е имало директен допир с пениса на момчето и той не е свършвал близо до входа на вагината й, когато тя е била голя…няма никаква вероятност момичето да забременее през дрехите.

Защо някои презервативи имат вкус като например ягода, банан…ЗАЩО?
А защо да нямат. По същата причина, по която и много други неща има вкус, затова има и презервативи с вкус на ягода. На някои хора им харесва да им мирише на ягода, когато правят секс и да усещат вкус на ягода, когато правят орален секс с мъж, който си е сложил презерватив.

Знаете ли защо момичетата на възраст 14-15 години си падат по лоши момчета, тоест които вършат глупости.

Честно казано не сме толкова сигурни, че момичетата на 14-15 си падат по „лоши момчета“, които вършат глупости. Знаем със сигурност защо момчетата вършат глупости – има си научно обяснение. В пубертета започва да се развива абстрактното мислене и момчетата и момичетата вече много по-ясно и осъзнато започват да мислят как изглеждат отстрани в очите на другите. Преди пубертета най-грубо казано не ни пука особено и не се замисляме какво е мнението на другите за нас. Започвайки да изграждаме имиджа си пред света в тийнейджърските години, започваме и да се опитваме да впечатляваме околните, именно правейки „глупости“, особено когато сме в компанията на връстниците си. Затова и едно момче на 15 може да е съвсем „нормално“ и спокойно, когато е само̀, но като се събере с приятели да избухва и да прави неразумни неща, за да привлича внимание.

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg