Разликата между женския и мъжкия оргазъм (видео)

Весела Бабинова ще ви говори за женския и мъжкия оргазъм и има ли разлика между тях. Едни от най-често срещаните дискусии са при кого оргазмът е по-добър, по- силен или пък защо жените стигат до оргазъм по-рядко. Сега ще се опитаме да обясним някои неща, макар че дори и учени продължават да спорят по тези въпроси.

Първо нека кажем, че оргазмът е кулминацията в секса. Най-често се описва като чувство на еуфория, предизвикано от контракции на мускули.

Защо говорим за разлика при мъжете и жените? Една от главните причини е самата анатомия на телата. Мъжкият оргазъм е съсредоточен в пениса. Някак си е по-ясен. При достатъчно стимулиране на пениса, мъжът може да достигне до оргазъм, който предизвиква свършване – отделяне на сперма.

При жените не е чак толкова ясно, защото те имат различни ерогенни зони там долу и е строго индивидуално стимулирането на коя зона би довела до оргазъм. Два от основните вида оргазми при жените са клиторен и вагинален. За повече информация може да изгледате нашето видео за женския оргазъм.