Какво трябва да знаем за свалячите?

Какво трябва да знаем за свалячите?

По-често срещан е той, понякога тя – онова изключително симпатично момче, което всички харесват, лесно комуникира с хората и не може да му хванеш спатиите кой ден с коя е. Сещате ли се за кого говорим?

Дон Жуан – персонажа без скрупули в любовта, който смята, че всяка жена е негова. Вероятно сте срещали такъв човек, ако не сте, то със сигурност все някога ще ви се преплетат пътищата.

Как да познаем Дон Жуан?

За съжаление нямаме check list от характеристики, които да отмятаме. Но ще ви споделим няколко неща, които биха ви алармирали, че нещо понамирисват нещата:

Голямо самочувствие

Типажът Дон Жуан обикновено има много голямо самочувствие. Разбира се, в това няма нищо лошо. Но! Всеки малко или много се притеснява да заговори някое момиче или момче. Вие най-добре знаете, не случайно все ни питате как да направите първата стъпка. Едно подозрително държане на такъв тип човек е ако е изключително спокоен, сигурен и уверен, когато ви заговори, сякаш няма как да му откажеш или няма как да не си негова. Някои момичета биха се привлекли от такова уверено момче, но ние ви приканваме да не се поддавате лесно, поне докато не разберете какви са неговите намерения.

Пълна отдаденост от ден едно

Дон Жуан ще ви свали звездния небосвод от ден първи. Отново, не че има нещо лошо. Но човек, който започва със суперлативите още от начало и ви увещава колко е влюбен и колко ви обича без дори да ви познава, може да има други, не дотам искрени мотиви.

Всяко момиче обича комплименти и иска да се чувства специална и той го знае много добре. Но ако непознат дойте и започне да ви сваля звезди веднага, то нека червената лампичка светне и не се омайвайте прекалено бързо и лесно.

Колко сериозен е?

Ако имате възможност, наблюдавайте как да се държи с другите момичета, когато вие не сте наоколо. Ако забележите, че комуникира по същия начин както с вас, то не очаквайте нещо сериозно от този човек, поне не сега.

Има Дон Жуановци, които ще са искрени още от началото, тоест ще кажат, че не търсят връзка, нито нещо сериозно. Обикновено тези хора се вълнуват от самата свалка, от уменията си да очароват момичетата, колкото повече, толкова по-добре. Някои ще кажат, че такъв тип хора вътрешно са много несигурни и търсят постоянно одобрение от външния свят. Не може да потвърдим, нито да отречем. Както и не може да кажем на 100%, че ако забележите в едно момче или момиче нещата, които ви споменахме, то наистина означава, че не му е чиста работата.

Внимание!

Това което знаем е че много може да се опарите от човек тип Дон Жуан, тъй като той или тя ще направи всичко възможно и ще се представи по най-добрия начин пред вас, за да го/я харесате. Дори може да си помислите, че това е бил перфектния човек за вас и няма никога повече да намерите друг такъв. Но нека има един глас в главата ви, който ви казва, че перфектни хора няма и ако наистина мислите, че той е бил перфектен за вас, то най-вероятно много се е постарал да създаде този образ, който рядко отговаря на реалността.

Абе просто не бъдете твърде доверчиви. Както са казали хората „твърде добро не е на добре.“ Карайте го стъпка по стъпка, бавно и ще дойде моментът, в който ще се разбера кой какви намерения има.

Active-citizens-fund

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg