Всичко за превръзките

Супер тънки, супер дебели, супер абсорбиращи, супер ергономични…супер объркващи. Да, когато влезеш в аптеката може да се побъркаш от безкрайния избор, който имаш, но това всъщност е добра новина. Защото сред морето от видове, форми и материали, със сигурност ще намериш тези превръзки, които са най-удобни за теб. За съжаление няма как да разбереш, а ще трябва да действаш на принципа на проба-грешка. И все пак, ето няколко насочващи съвета, които ще ти помогнат да се ориентираш по-бързо.

Форма, дебелина, материя

Както пише на опаковките, за различните дни от цикъла има различен вид превръзки. Когато цикълът е много силен, също и през нощта, е добре да ползваш по-дълги и по-абсорбиращи превръзки. В последните дни на цикъла – от по-тънките. Крилцата са нещо, което направи революция преди около 20 години, когато се появиха за първи път. Не случайно почти всички модели и марки предлагат предимно такива.
Някои видове превръзки са с копринено покритие, други са памучни. Изцяло въпросна твое усещане е. Тук няма верен и грешен отговор. Пробвай различни и си избери най-удобните за теб. Повечето компании предлагат мостри – винаги си взимай и тествай, вместо да купуваш цяла пакет.
Дали да са ароматизирани или не, съветваме те да избереш такива, които са без добавени миризми. По правило парфюмите дразнят кожата и могат да предизвикат алергични реакции (това важи за всеки продукт, който слагаш по тялото си – колкото по-малко ароматизиращи съставки има, толкова по-добре).

Хигиена

Превръзките трябва да се сменят на всеки 3-4 часа в зависимост от цикъла. За да спестите пари и излишен боклук, е добре да имате наистина различни вида за различните дни от цикъла.

За и против ежедневните превръзки

Наистина почти всяка от по-големите марки превръзки има и т.нар. “ежедневни”, но това съвсем не означава, че е задължително да се ползват всеки ден. Да, супер удобни са, когато искаш да запазиш бельото си съвсем чисто, но не трябва да прекаляваш. Тялото обича да диша, включително всички негови части. А превръзките колкото и да са тънки, памучни и “дишащи”, малко или много запарват.

Момчетата и превръзките

Не се обичат, хич даже. По правило 99,99% от мъжете изпитват ужас и страхопочитание от цикъла на момичетата и всичко свързано с него. Но това е необяснимо и нелогично. Цикълът на момичето е най-естественото и нормално нещо. В него няма нищо срамно или грозно. Напротив. Редовният цикъл означава здраво и добре работещо тяло. Ние не виждаме нищо нередно в това момчетата да купуват превръзки, тампони или болкоуспокоителни за своите приятелки и гаджета. Това е помощ, мило и внимателно отношение, когато тя се нуждае от тях.