Нервен, когато си влюбен, как се маха презерватив? Алкохолът. (видео)

Всички казват, че когато харесваш някого, се чувстваш нервен около него, сърцето ти бие, не можеш да си се представиш с друг и т.н. Възможно ли е все пак да има увлечение без цялата тази развълнуваност, а просто да ти е спокойно и приятно с този човек и да искаш да си до него?
Разбра се, че може. Всеки преживява влюбването по различен начин и преминава през различни периоди. Понякога се разтреперваш само като си помислиш за човека, друг път просто ти е леко и приятно в неговата компания, или просто се усмихваш при спомена за нещо преживяно с него. Винаги сме казвали, че в любовта няма правила и няма двама души, които да,преживяват тази тръпка по еднакъв начин. Всичко е възможно и всичко е вълнуващо.

Чувал съм, че от мастурбацията при момчетата, свършването става все по-бързо. Това вярно ли е?
Не, точно обратното. Помага ни да опознаем тялото си да се контролираме по-добре. Мастурбацията е добър начин да се научим да свършваме по-бавно.

Какви последствия може да има, ако по принцип не пиеш, но си се напивал 2 пъти с водка, когато си на 16?
Чак някакви сериозни последствия не може да има, освен ако не се натровите с фалшив алкохол. Тогава може да е доста страшно. Бихме ви посъветвали по-скоро да не се напивате с твърд алкохол, докато сте тийнейджъри, но ако решите да пиете нещо, нека е проверено, а не най-евтиният спирт, който намерите или нечия домашна ракия с неизвестен произход.

Нормално ли е понякога да искам много да имам приятелка, а в друг момент да си мисля че няма смисъл и да си търся? Впрочем на 14 се съм и досега не съм имал гадже.
Супер нормално е, не само на 14, но и по принцип. Понякога ни се иска много да си имаме любим човек, друг път ни е добре и без да сме във връзка. А пък на 14 да не знаеш какво искаш е най-нормалното нещо. Тепърва ще ти става ясно какво ти се прави, какво ти се иска и дали ти е интересно да бъдеш с момиче или ще те влекат други неща поне още няколко години.

На какво се дължи бързото или бавното свършване при нас мъжете?

На много неща. Докато сте по-малки и отскоро получавате ерекция е нормално да свършвате по-бързо и да не се контролирате много много. С годините повечето мъже успяват да удължат времето, в което са възбудени преди да свършат.

Приятеля ми иска да го направим обаче мен ме е страх…
Щом те е страх, по-скоро изчакайте още малко, поговорете си, защо те е страх и тогава. Но както и преди сме казвали, това е признак, че още не сте готови да правите секс. Ако той има опит, ти му имаш доверие, знаете как да се пазите – няма повод за страх. Но ако ти е супер притеснено, не трябва да се насилваш да го правиш заради него.

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg