Размерът няма значение

Размерът няма значение и други истини

Преди да си казал – да, бе да, няма значение, ти откъде знаеш – бързаме да обясним откъде идват фактите, за които ще ти разкажем днес. Цялата информация е от търсенията в гугъл. А там всеки казва истината, защото е абсолютно анонимен.

Преди да съществуват търсачките и интернет, мнението на хората по всякакви въпроси се разбираше единствено чрез анкети. Но дори да са анонимни, тези анкети никога не са абсолютно точни, защото хората имат склонност да преувеличават или да скриват определени неща. Особено когато става дума за секс, за връзки, за тялото им и други теми, по които не се говори открито.

Когато зададем някакъв въпрос в гугъл обаче, обикновено имаме проблем или нещо ни човърка. И пишем в гугъл “Нормално ли е да…”
Е, вече има начини всички тези “нормално ли е да…” да бъдат събрани и анализирани и от тях излизат много важни истини за човешката природа и за това какво всъщност мислим и чувстваме.

И ето какво се оказва:

Мъжете имат повече въпроси за половия си орган, отколкото за която и да е друга част от тялото, повече отколкото за белите си дробове, черния дроб, краката, носа, гърлото и мозъка взети заедно. Мъжете питат по-често как да увеличат размера на пениса си отколкото как се прави омлет, как се настройва китара и как се сменя гума. Така че, спокойно, не си само ти, който пита в гугъл колко е голям нормалният пенис. Обаче, ето сега ще ти докажем, че тези глобални мъжки притеснения са напълно безпочвени и за жените размерът наистина няма значение.

Срещу всяко търсене на жена в гугъл, в което тя се оплаква от размера на пениса не нейния партньор, отговарят …внимавай…цели 170 търсения от мъже по същия въпрос. Иначе казано мъжете се притесняват 170 пъти повече от жените.

Гугъл показва обаче, че мъжете не се притесняват достатъчно дали са добри в доставянето на удоволствие на жените. Жените правят два пъти повече търсения за това как да станат по-добри в оралния секс. А когато мъжете правят подобни сърчове, в половината от случаите не става дума, че питат, за да доведат партньорките си до оргазъм, а за да разберат дали има начин как сами да се задоволяват с уста.

Има и други интересни изводи от данните на гугъл. Например американците правят повече търсения за “порно” отколкото за “времето”. Данните от други официални проучвания (макар и анонимни) дават доста по-различна картинка – само 25% от мъжете и 8% от жените си признават, че гледат порно.

Но от всички сравнения и изводи, които могат да се направят от анализите на гугъл, фейсбук, порно сайтовете и изобщо всичко, което пишем и публикуваме онлайн – най-важното е може би това:

Никога не трябва да сравнявате вашите търсения в гугъл с постовете на другите във фейсбук. Защо? Защото във фейсбук нещата изглеждат почти перфектни, там показваме само най-доброто от живота. А когато търсим в гугъл е обратното – питаме как да разрешим проблемите си.
Най-красноречевият пример е изречението, което започва с Мъжът ми е…

В социалните мрежи то най-често завършва с: “Мъжът ми е…

  • най-добрият
  • най-добрият ми приятел
  • страхотен
  • най-страхотният
  • толкова готин

Изписано в полето за търсене на гугъл, същото изречение най-често продължава с:

  • гей
  • идиот
  • страхотен
  • дразнещ
  • подъл

Припомнете си този пример следващия път, когато се сдухате от постовете на някой приятел и си мислите, че неговият живот е супер, а вашият не.

Active-citizens-fund

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg