Романтични жестове

Романтичните жестове не са демоде

Слайдвам наляво, слайдвам надясно, адвам я за приятел, преглеждам таговете и постовете от а до я, един лайк тук, един лайк там, дали пък да не й пратя някой гиф или стикер…

Звучи ви познато, нали? И всички го правим. Прекарваме огромна част от времето си, забили нос в телефоните и таблетите си. Все повече общуваме онлайн. Което си има своите плюсове и минуси.

Връзките, любовта и отношенията обаче винаги са били и си остават едно от най-вълнуващите и ценни неща в живота ни. Прекарването им изцяло през малките екрани може да ги направи леко безлични, хаотични и бързи.

Затова решихме да си поговорим за някои офлайн жестове, типични за на баба ви времето, които са сладки и лични.

Дори романтични. И не само, че не бихте сгрешили с тях, но и 90% гаранция, че с тях ще натрупате бонус точки. Спокойно, няма да ви караме да се дуелирате за любимата или да се катерите по балкони стиснали роза между зъбите си.

Прости неща като да поканите любимия си човек на среща по телефона вместо чата. Или дори отидете и лично, на живо, го попитайте дали има някакви планове и дали би искал/искала да излезе с вас. Да, тук идва страхът от отхвърляне, но както много пъти сме ви казвали, по-добре опитайте. Много по-мило ще е отколкото съобщение онлайн.

Та, разбра ли сте кога е свободен човекът, вече са ви казали “да’, ами сега кажете къде предлагате да отидете и какво да правите, за да се чувства по-подготвен той самият за дадения ден, а и да покажете, че сте помислили по въпроса и имате сериозно отношение към това.

Момчета, на никого няма да навредите ако донесете цветя на първа среща. Може да е нещо скромно, дори е за предпочитане, за да не е неудобно за носене и да не ви пречи по време на срещата. Да, някой може да ви каже, че не е мъжко или готино, ама нали все пак вас ви вълнува най-вече да накарате момичето да се чувства специална. Дори не е нужно да е цвете, ако знаете какво харесва момичето, може да импровизирате – книга, любим шоколад… Нещо, което е евтино, дребно, но показва внимание и отношение.

Момичета, вие също може да поднесете малък подарък. Например нещо малко, за което сте си говорили или каквото сметнете за добре.
Оставете телефоните си настрана по време на среща, дори това да е стотната ви среща в живота. Когато сте заедно, ами бъдете заедно. А, не, да си говорите и същевременно да отговаряте на приятели как минава срещата.

Когато е невъзможно лице в лице, по-добре си говорете по телефона, от колкото чрез съобщения. Да, това е по-скоро е от времето на вашите родители, когато тяхното суайпване е било въртене на шайбата. Въпросът е, че има нещо специално в това да се сближаваш с човека докато по телефона. Съобщенията не винаги са разбрани правилно, ти пишеш едно, човекът отсреща го чете с различна интонация и въобще може да се получи едно голямо неразбирателство. Особено сега, когато пишем и правим още сто неща едновременно и не сме напълно отдадени на разговора. А и това да чуеш гласа на любимия човек са толкова много пеперуди в корема – много повече от това да ти прати сърчице в чата.

Малки жестове като това да сте навреме на мястото за среща, да вземете някой от дома му, или да изпратите момичето обратно до вкъщи, са неща, които не трябва да спират да се случват. Ако момичето има вечерен час, не правете така тя да го изпуска, колкото и да ви е приятно заедно. Това е важно.

И стигаме до любимите писма или просто бележки. Да, сега е много лесно с всички емотиконки, онлайн картички, снимки, и т.н. да затрупваш любимия си човек всеки ден. И докато и те могат да бъдат сладки, то ръчно написаните писма се пазят дълго, много по-лични са, а и повярвайте ми, когато седнете да пишете на ръка, ще ви хрумнат много по-лични послания от отколкото като пишете по клавиатурата. Може и да рисувате, и лепите неща, и изобщо да стане лично и уникално, както никога не може онлайн.

Много неща от едно време се завръщат, като грамофонните плочи, полароиди и т.н., така че и по-личната комуникация също е нещо, което ако е загубено, никак не е лошо да му помогнем да се върне. Обещаваме ви – само може да изненадате приятно своя любим!

Active-citizens-fund

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg