Преди първа среща

Съвети преди първа среща

Предстои ви първа среща. Аааа! Ужас! Ръцете ви се потят, не знаете какво да облечете, с червило или без, ами косата какво да я правя? По-всекидневно или по-така?

Минавате през всички сценарии в главата си – от фантазиране за най-добрата първа среща в човешката история до цяла вечер в неловко мълчание.

Спокойно, дишайте, издишайте. Напълно нормално е да се притеснявате за това какво ще се случи. Това е признак, че всичко си ви е наред и просто много харесвате, човека с когото ще се срещнете. Вълнувате се.

Ето няколко трика, които да ви разведрят и отпуснат преди голямото събитие:

Помни, че другата страна се притеснява също толкова, колкото и ти.

Има огромен шанс, точно в този момент, той или тя също да се опитва да успокои нервите си. Милионите сценарии, които минават през главата ти, най-вероятно минават и през тази на другия. Напълно нормално е да е да се притесняваш и не забравяй, че другият също се препотява.

Така… След това, ами съгласи се, че не може да контролираш всичко…

Да разбира се, в твои ръце е как ще изглеждаш и как ще се държиш, но външни фактори, като дали времето ще се развали или мястото, на което отивате е подходящо, няма как да зависят от теб. За това и не се напрягай допълнително дали на пример обслужването ще е добро, музиката хубава и подобни. По-вероятно е и на двама ви да не ви пука какво се случва около вас, защото сте прекалено концентрирани един върху друг.

На първа среща е нормално притеснението да влияе на някои от действията ни, а и не само на първата, а и не само на някои.

За това не се притеснявай ако направиш някоя, според теб, тъпа шега, окапеш се с храна, спънеш се или случайно стъпиш в локва и опръскаш и другия. По-скоро той или тя, ще сметне, че е доста чаровно и ще знае, че това е от притеснение и даже може да се поласкае, знаейки, че ти пука. И все пак, не си мисли предварително за тези варианти.

Помни, че все пак отивате на среща.

Каквото и да се случи, ще е за добро. Може нещата да доведат до една прекрасна връзка. Или пък може да е пълна какафония, заради която, да в началото може и да ти е малко кофти, защото се надяваш да се случат нещата, но по-късно ще се смееш на глас какво ти се е случило преди време. И ще имаш да разказваш весели истории на внуците си.
И никога, никога не забравяйте, че ти си заслужаваш. Все пак отиваш на тази първа среща, което означава, че има за причина. Означава, че човекът отсреща е успял да види качествата ти и те харесва. И независимо как се развият нещата, никога не трябва да се съмняваш в себе си.

Active-citizens-fund

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg