Целувка

Целувката – къде и колко?

Супер е да сме влюбени и любовта ни да е споделена. Както и да изразяваме чувствата си, но имайте предвид, че когато сте навън около вас има всякакви хора и е добре да се съобразяваме с тях.

Колко е твърде много?

Държането на ръце, прегръдки през кръста, раменете, размяна на влюбени погледи и въздушни целувки, пък и истински целувки по бузата или устата, погалване по косата, бузата и пр. са си съвсем невинни и дори сладки прояви на любов. Но ако преминат в натискане, хващане за дупета, т.нар. мляскане и подобни тогава имаме какво да ви кажем.

Целувки

Целувайте си се. Но най-страстните си и дълги целувки, вплели езици за дълго време, обменили няколко милилитра слюнка и нахапали се по устните – запазете за по-усамотени места. Това вече си е само между вас двамата и няма нужда да правите околните свидетели на тези моменти.

Докосванията

Както вече казахме, държането на ръце е съвсем нормално, както и ако сте се гушнали или прегърнали. Или ако тя е седнала в него. Но ако това прерасне в опипване на разни части от тялото, оплитане на крака, ръце, качване един върху друг, плъзгане на ръце под дрехите на другия… ами… не е готино. Пак – това си е само за вас, когато сте си насаме.

Ако не е станало вече ясно – опипването на публични места е голямо НЕ. Било то през дрехите или под тях.

Нека поговорим и за пейките в парка

Нали всичко, изброено дотук важи и за пейката в парка. Не се възсядайте и не се яхвайте. Бушуват хормони, харесвате си, и най-вероятно нямате много време, в което оставате сами, и дори място, на което да сте си само двамата, но това не означава, да консумирате или изразявате любовта си по този начин по пейките в парка. Никога не бихте си позволили да се държите по този начин пред родителите си или пред по-малките си братя и сестри, нали? Не забравяйте, че парковете са пълни с хора и деца, които няма нужда да стават свидетели на страстите ви.

Същото важи и за училищата.

Да, това също е едно от местата, на които трябва да избягвате да показвате чувствата си по някой от тези начини. Не е нужно да доказвате на цялото училище колко много се обичате или пък да се фукате, че си имате гадже.

По-нежните и леки изрази на любов на публични места са доста по-романтични, а и по-приятни за околните. Една целувка по бузата, леко доставяне на ръката, на гърба, всички тези неща могат да разтуптят сърцето на вашата половинка и без да карате хората около вас да се чувстват неудобно.

Active-citizens-fund

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg